U trendu

Za romantični izlet udvoje: Ovo mesto u Srbiji ne smete propustiti (foto)

Bliže nam se praznici, a kako se spajaju uskršnji i prvomajski praznici, odlična ideja je da organizujete neko lepo putovanje ili samo vikend u Srbiji.

Kako da isplanirate vikend u Srbiji za dvoje?

Pre svega, namerno ovo putovanje ne nazivamo romantičnim putovanjem. Ova fraza automatski nameće visoka očekivanja i standarde kao i to da sve vreme budete romantični, umesto da se opustite i budete prirodni. Zaboravite ono što vam se uporno nameće na društvenim mrežama.

Ako putujete van granica Srbije postoje načini da ugrabite jeftine avionske karte.

Koje mesto da izaberete?

Užurbani gradovi vam neće biti naročito zanimljivi čak i ako ne živite u velikom gradu.

Odlazak van grada u neka manja udaljenija mesta pružiće vam bolji osećaj mira sa kojim se grad nikako ne može porediti.

Videćete pejzaže koji oduzimaju dah, doživećete momente koji se nikada ni vama neće ponoviti na isti način. Upoznaćete mesta sa dugom i ponosnom tradicijom koje potiče iz najstarijih dana, ali i mesta novije generacije.

A ako ste vas dvoje ipak romantičari predlažemo vam upravo jedno takvo mesto.

Stražilovo

Stražilovo je vrh na Fruškoj gori. Na njemu se nalazi bista Branka Radičevića. Ovde je naš poznati pesnik i sahranjen.  Miloš Crnjanski oduševljen ovim mestom i životom Branka Radičevića napisao je čuvenu pesmu “ Stražilovo“ koja je dobila ime po ovom mestu.

Poseta Stražilovu može biti lepo i romantično iskustvo za parove. Ovde možete naći restorane i prenoćišta. Uživaćete u  šetnji i vožnji kroz valovite brežuljke i guste šume, odmor uz zapanjujuće čista jezera Fruške gore.

Da li ste posetili ovo čuveno mesto?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.