Na ovim popularnim destinacijama za odmor najverovatnije ćete se razboleti

Nema ništa gore nego nakon nekoliko meseci planiranja i uzbuđenja otići na odmor i razboleti se. Bilo da ste pojeli nešto sumnjivo ili vas je zarazio neki insekt, bolest na odmoru pokvariće vam celi doživljaj – naročito ako dane provodite s glavom u WC šolji umesto da razgledate znamenitosti i uživate na plaži. Prema novom istraživanju postoje neke destinacije gde je verovatnije da će se to dogoditi nego drugdje.

Forbes Advisor Travel Bug Index otkrio je 25 globalnih destinacija na kojima se putnici najčešće razboljevaju, prenosi Metro.

Kako bi uporedio podatke, Forbs je pregledao više od 2,4 miliona TripAdvisor recenzija koje sadrže pojmove kao što su “salmonela“, “gastroenteritis“, “E.coli“ i “trovanje hranom“. Zatim su ocenjivali odredišta u svakoj kategoriji na lestvici od 0-100. Tako je Punta Cana u Dominikanskoj Republici na prvom mestu kao glavna žarišna tačka bolesti mnogih putnika, a slede egipatski Sharm El Seik i Sal na Zelenortskim ostrvima. Na četvrtom i petom mestu su Playa del Carmen i Kabo San Lukas u Meksiku, a zatim Bali koji zauzima šesto mesto, prenosi Večernji list.

Ovo je top 10 destinacija u svetu na kojima ćete se najverovatnije razboleti:

Punta Cana, Dominikanska Republika
Sharm El Seik, Egipat
Sal, Zelenortska ostrva
Plaja del Karmen, Meksiko
Kabo San Lukas, Meksiko
Bali, Indonezija
Hurgada, Egipat
Tulum, Meksiko
Boa Vista, Zelenortska ostrva
Kancun, Meksiko

Druge lokacije u Meksiku takođe se nalaze u prvih 10, s Tulumom na osmom mestu, a Kankunom na desetom. Hurgada u Egiptu i Boa Vista u Zelenortskim ostrvima takođe se nalaze na listi. Ali u Forbsu su odlučili da naprave i listu država u Evropi u kojima se ljudi najčešće razboljevaju, a to je loša vest za vas ako uskoro planirate putovanje u Benidorm. London je na drugom mestu, dok je Sunčev breg u Bugarskoj na trećem mestu.

Ovo je top 10 evropskih destinacija na kojima će se turisti najverovatnije razboleti:

Benidorm, Španija
London, Velika Britanija
Sunčev breg, Bugarska
Pariz, Francuska
Tenerife, Španija
Menorka, Španija
Majorka, Španija
Rim, Italija
Zante, Grčka
Mikonos, Grčka

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.