HTC EVO 4G

Američki mobilni operater Sprint predstavio je HTC EVO 4G, prvi mobilni telefon namenjen mobilnim mrežama četvrte generacije (4G), zasnovanim na tehnologiji WiMax. HTC EVO 4G originalnog kodnog imena Supersonic ima ekran osetljiv na dodir rezolucije 480 x 800 piksela i dijagonale 4,3 inča. Pokreće ga HTC-ov ažurirani korisnički interfejs Sense preko mobilnog operativnog sistema Android 2.1.
HTC EVO 4G ima kameru od 8 megapiksela sa dva LED blica, dok je kamera za video pozive 1,3 megapiksela. Pokreće ga procesor 1 GHz Qualcomm Snapdragon, takođe već viđen na modelu HTC-built Nexus One, memorije 1 GB ROM i 512 MB RAM-a. Može se koristiti i kao bežični usmerivač, tako da možete deliti internet vezu koristeći mobilni telefon ili bilo koji drugi prenosni računar za do osam korisnika istovremeno. Aparat ima HDMI izlaz, Assisted-GPS, kao i podršku za Bluetooth i Wi-Fi, a za čuvanje podataka tu je 8 GB microSD kartica.
Kao i HTC-ove legende Desire i HD2 Mini, EVO 4G pokreće obnovljeni Sense interfejs. Lansiran na svetskom mobilnom kongresu, novi korisnički interfejs Sense nudi nove korisne funkcije za jednostavnu navigaciju, uključujući novo svojstvo naziva "leap". U suštini, "leap" je elegantan način obavljanja više zadataka istovremeno. Pritisnite bilo gde na osnovnom ekranu i skočićete na sedam sažetih prikaza verzije vaših otvorenih stranica. Odatle možete otići na bilo koju od tih otvorenih aplikacija, ili ih jednostavno zatvoriti.
Mobilni operater Sprint tvrdi da njihova 4G mreža postiže najveću brzinu u download-u, koja je i do 10 puta brža nego kod 3G mreža. Sprint je odlučio da svoju 4G mobilnu mrežu bazira na tehnologiji WiMax. S obzirom na to da svi drugi mobilni operatori nameravaju da svoje 4G mobilne mreže baziraju na tehnologiji LTE, to im je omogućilo da budu u velikoj prednosti u odnosu na konkurenciju. Mobilni telefon HTC EVO 4G stigao je na američko tržište ovog leta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

3g4gdesiteevo 4ghd2 minihtcleaplegendltemobilni telefoninexus onesnapdragonsprintwimaxmrežasense
Komentari (0)
Dodaj komentar