Sjajno rešenje: Ovom pastom uklonite ogrebotine sa naočara za 2 minuta!

Osim ako niste u mogućnosti da priuštite skup premaz protiv ogrebotina, ili se stvarno dobro brinete o svojim naočarima, velike su šanse da ćete vremena završiti sa nekoliko ogrebotina na staklima. Čak i ako ne nosite dioptrijske naočare, verovatno vam negde stoje nezaštićene naočare za sunce.

Dobra vest je da postoje načini da sprečite grebanje stakala, ali i da popravite sitne ogrebotine na njima.

Evo nekoliko saveta:

Kako da uklonite ogrebotine sa naočara

Naravno, kada govorimo o ogrebotinama, mislimo na stakla, a ne na okvir (iako i on može da se ogrebe).

Ogrebotine s kojima se ovde susrećemo relativno su male, uglavnom od svakodnevnog korišćenja. Pre nego što učinite bilo šta drugo, naočare isperite toplom vodom. Zatim pomoću krpe od mikrovlakana obrišite prljavštinu ili prašinu sa stakla.

Zatim, treba napraviti sredstvo s kojim ćete ukloniti ogrebotine. Pomešajte par kašika sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu pastu.

Zatim uzmite čistu krpu od mikrovlakana (ne onu koju ste upravo koristili) i nežno utrljajte smesu na stakla. Nakon toga još jednom isperite naočare toplom vodom, a trećom krpom od mikrovlakana ih obrišite.

Kako da sprečite ogrebotine na naočarima

Sada kada znate kako da se rešite manjih ogrebotina s naočara, dobro bi bilo da naučite kako da sprečite njihovo nastajanje. Podrazumeva se da je sigurno ostavljanje naočara u odgovarajuću torbicu ili futrolu najbolji način da ih zaštitite, ali postoje i druge stvari koje treba imati na umu. Prilikom skidanja naočara uhvatite okvir sa strane. Na ovaj način izbegavate dodirivanje stakala i smanjujete mogućnost da ih nehotice ogrebete. Takođe, skidanjem naočara s obe ruke sigurniji ste da vam neće ispasti. Nikad naočare ne ostavljajte na njihovim staklima, već na držačima. Osim toga, siguran položaj za njih je i kada ih ostavite sa otvorenim držačima položenim naopačke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

naočareogrebotinepasta
Komentari (0)
Dodaj komentar