Kad koža zadeblja i ogrubi

Svaka žena voli da joj je koža nežna i glatka, naročito kada se radi o koži lica, ali zbog sve većeg zagađenja kome smo izloženi, kao i ne baš uvek adekvatne nege, dešava se da koža postane prilično debela i gruba. Treba uložiti malo više truda da bi se ovaj problem rešio.
Ono što većini žena prvo padne na pamet kao rešenje problema jeste to da koriste neku posebnu kremu koja bi im lice omekšala, međutim, u ovom slučaju, to ne može mnogo da pomogne. Naime, da bi krema delovala, potrebno je da može da prodre koliko-toliko u dubinu kože, a kad je koža zadebljala, to je nemoguće. Tu se radi o slojevima i slojevima mrtvih ćelija, koje onemogućavaju omekšavajućim i negujućim sastojcima iz kreme da urade bilo šta.
U ovakvoj situaciji može da pomogne kozmetičar – iskusna osoba u koju imate poverenja. Ono što je ovde potrebno, nažalost, ne može se naći baš u svakom kozmetičkom salonu, već samo u onim bolje opremljenim. Za skidanje predebelog sloja mrtvih ćelija i omekšavanje kože neophodni su specijalni tretmani – pilinzi, i to hemijski pilinzi, koji rastvaraju i omekšavaju keratin, od koga je sagrađen epiderm. Hemijski piling je bezbedan ako se pravilno izvodi i radi ga stručna osoba – zato smo i rekli da je neophodna osoba u koju imate poverenja da će posao uraditi kako treba.
Ovakva vrsta tretmana uglavnom se radi u razmacima od sedam dana, i to četiri do šest puta, zavisi koliko bude potrebno (postupak ne bi trebalo ni ubrzavati ni produžavati, jer to već ne bi bilo bezbedno). Nakon što se s tretmanima završi, koža postaje nežna i elastična, pa lakše upija kozmetičke preparate koji se koriste za svakodnevnu negu. I nega zaista i treba da bude svakodnevna, kako se problem sa zadebljalom i ogrubelom kožom ne bi ponovio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kožakozmetikapilingproblemzene
Komentari (0)
Dodaj komentar