Nećete verovati koliko košta četiri meseca lečenja od kovid-19 u Americi

Malo je reći da je pandemija koronavirusa ostavila neki aspekt našeg života netaknut – ljudi su umirali, ostajali bez posla i bez krova nad glavom… Ali osim što su se zarazili, neki stanovnici SAD-a zbog kovid-19 postali dužni toliku sumu novca koju će ili otplaćivati ceo život, a neki je nikada neće ni otplatiti. Da li je za to kriv sistem osiguranja SAD-a?

Početkom ove godine u LA Tajmsu izašao je članak o ženi koja je na svoj rođendan završila u bolnici zbog zaraze koronavirusom. – imala je manje od 30% šanse da preživi. Provela je nešto manje od mesec dana u bolnicama, i srećom na kraju je izlečena. Međutim, najveći je šok usledio je kada je dobila račun za svoje lečenje, koji je iznosio 1.339.181,94 $.

@letstalkaboutbusiness

So this is crazy.. #AsSceneOnTubi #PrimeDayDealsDance #BombPopAwards #WidenTheScreen #SipIntoSummer

♬ Nobody – Mitski

Vlada SAD-a je zbog pandemije koronavirusa finansirala troškove lečenja neosiguranih pacijenata, ali pravila za dobijanje novaca za njih su kompleksna – za to su bolnice morale da se prijave i na kraju je ispalo da država ne pokriva 100% troškova.

Pre nekoliko dana je na TikToku bolnički račun osobe koja je bila 4 meseca u bolnici zbog kovid-19 postao viralan –  sa preko 10 miliona pregleda do sada i svi podjednako šokirani iznosom do 2.850.776 dolara i 10 centi!

U dokumentu se vidi da su, na primer, troškovi intenzivne nege bili 324.349 dolara. dok je terapija respiratorom koštala preko 550.000 dolara.  Ultrazvuk je pacijenta stajao 3.421 dolara, a laboratorijski nalazi čak 350.000.

Ipak, mora se naglasiti da na ovom troškovniku stoji da „ovo nije račun“, što znači da osiguranje tek treba da odobri ove bolničke troškove, te će konačni račun biti niži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

amerikabolnicalečenjetroškovi
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    svi će kod nas i na kubu da se leče a mi ćemo u usa i kanadu