Organizatori: Incident navijača sa Federerom nije kraj sveta, Rolan Garos je bezbedan (video)

Direktor Rolan Garosa Žilber Izern izjavio je da ne misli da treba pojačati obezbeđenje na tom teniskom turniru, uprkos tome što je jedan navijač posle meča Rodžera Federera upao na teren.

Federer je u tri seta pobedio Kolumbijca Alehandra Falju, a posle meča jedan dečak ušao je na teren, zagrlio ga i pokušao da se slika Švajcarcem.

Osvajač 17 grend slem titula rekao je da je neprijatno iznenađen zbog tog incidenta, jer igrači žele da se osećaju bezbedno na terenu.

„Federer je imao dobre razloge za nezadovoljstvo. Ali, ne bi trebalo da od toga pravimo veliku stvar, u neku ruku nije kraj sveta. Naravno da je za nas organizatore taj incident neprijatan i da pokazuje da smo napravili grešku, ali mi ćemo to ispraviti i pobrinuti se da se više ne dogodi“, rekao je Izern na konferenciji za medije.

„Naravno da nisam srećan zbog incidenta, ali mislim da nema razloga da menjamo bezbednosne mere. Obezbeđenje je dobro organizovano, ali radi se o pogrešnoj proceni. Jasno je da redari na terenu nisu dobro obavili posao ali mislim da se samo radi o pogrešnoj proceni, pošto znate da je publika na teniskim mečevima blizu, svi žele autograme, da se slikaju sa igračima, da prave ‘selfije'“, dodao je on.

Direktor Otvorenog prvenstva Francuske naveo je da će svi članovi obezbeđenja još danas ponovo dobiti instrukcije koje su dobili i pre početka turnira da niko ne sme ući na teren iz bilo kojeg razloga.

Izern je rekao da je dečaku koji je ušao na teren zabranjeno da ove godine prisustvuje mečevima na Rolan Garosu i da se u ime organizatora turnira izvinio Federeru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bezbednostRodžer FedererRolan Garostenis
Komentari (0)
Dodaj komentar