Uradili DNK test iz šale, rezultat ih šokirao (foto)

Dona i Vaner Džonson odlučili su da iz zabave kupe komplet za testiranje DNK, ali mesec dana kasnije rezultati testa su im okrenuli ceo svet naglavačke.

Posted by Vanner Johnson on Friday, July 4, 2014

Njih dvoje su ubrzo saznali da njihov 12-godišnji sin, koji je začet u klinici za veštačku oplodnju, nije Vanerovo biološko dete. Ispostavilo se da je došlo do ‘zabune’ u klinici za veštačku oplodnju i da je Donina jajna ćelija oplođena spermom nepoznatog donora.

U razgovoru s američkom televizijskom stanicom ABC4, Vaner je rekao da mu nije bilo jasno šta se dogodilo kad je čitao rezultate testa.

– Kad sam pogledao rezultate testa, video sam ime svoje žene pod imenom majke, a ispod oca – nepoznato – i pomislio sam: ‘kako to mislite otac nepoznat’- izjavio je.

– Ja sam mu otac – dodao je.

Vaner i njegova supruga odlučili su se na IVF tretmane (veštačku oplodnju) 2007. godine, nakon što nisu mogli prirodnim putem da začnu drugo dete.

Dona je rekla da je shvatila da nešto nije u redu kad su rezultati pokazali da je njihov stariji sin polubrat mlađem. Zbog testa su otkrili da je Donina jajna ćelija slučajno oplođena tuđom spermom tokom procesa veštačke oplodnje.

– Shvatate da postoji mogućnost da se nešto tako dogodi, ali nikad vam ne padne na pamet da se to može dogoditi vama – rekao je Vaner.

– Nakon otkrića bilo je puno raznih emocija koje smo morali zajedno da prođemo, ali ljubav prema našem sinu se nikad nije promenila – rekao je.

Sinu su rekli za to tek nakon godinu dana, kad su odlučili i da potraže njegovog biološkog oca. Nakon što je uspešno pronašao donora, Vaner mu se javio i otkrio istinu u, kako je rekao, ‘najluđem razgovoru u svom životu’, piše LAD Bible.

Ispostavilo se da je dečakov biološki otac sa svojom partnerkom došao u kliniku isti dan kada i oni.

Posted by Vanner Johnson on Friday, July 4, 2014

Oba para su se odlučila da podnesu tužbu protiv klinike za plodnost.

– To što mi prolazimo je neverovatno – izjavio je Vaner.

– Mislili smo da će zbog toga što sve prolazimo biti pristojniji i da će s više obzira komunicirati s nama, ali to se uopšte nije dogodilo – rekao je o službenicima klinike koja je napravila ovu neverovatnu grešku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decadnk testklinikaporodica
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Rihter

    Očekivao da budu pristojniji ? Pa njima je to normalno (samo ljudi ne provjeravaju)