BAFTA nagrade – dobitnici

Španski reditelj Pedro Almodovar (Pedro Almodovar) osvojio je dve BAFTA nagrade za film „Pričaj s njom“: za najbolji originalni scenario i najbolji strani film. Čarli (i Donald) Kofman (Charlie Kaufman) osvojio je nagradu za najbolji adaptirani scenario za film „Adaptation“.

Britanski režiser Asif Kapadia (Asif Kapadia) dobio je dve nagrade za svoj film „The Warrior“. Iako na hindu jeziku, ovaj film je dobio nagradu za najbolji britanski film, a Kapadia je proglašen najboljim britanskim debitantom.

Film „Dve kule“ („The Lord of the Rings: The Two Towers“) osvojio je nagrade za najbolji dizajn i najbolje vizuelne efekte. Ovaj film je poneo i „Orandž“ nagradu za najbolji film – to priznanje dodeljuje filmska publika birajući između deset filmova koji su zaradili najviše novca na blagajnama i ono nije zvanična BAFTA nagrada.

Film „Put bez povratka“ („Road to Perdition“) je takođe dobio dve nagrade: za najbolju kinematografiju i najbolju produkciju.

Brazilski film „City of God“ je pobednik koji je izazvao najveće iznenađenje ponevši nagradu za montažu. Film „Frida“ dobio je samo nagradu za najbolju šminku.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike