U trendu

10 zanimljivih činjenica o osobama rođenim u oktobru

Osobe rođene u oktobru vrlo su romantične i emotivne. Ipak, kada je posao u pitanju odgovornost im je drugo ime. Zrače posebnim šarmom, što im daje mogućnost da osvoje svakog koga požele.

Donosimo deset zanimljivih činjenica o osobama koje su rođene u ovom mesecu.

1. Sportski su nastrojene

Kao i osobe rođene u septembru, osobe rođene u oktobru imaju izražen sportski duh. Naime, što je više majka tokom trudnoće bila izložena sunčevim zracima, to je vitamina D imao veći uticaj na njeno još nerođeno dete. Deca rođena u oktobru imaju predispoziciju da imaju zdrave kosti i mišiće.

2. Njihov cvet rođenja je neven

Neven je biljka koja može da poraste i do 60 centimetara u vis i koja je cenjena zbog svoje lekovite moći. Često koristi za ublažavanje posekotina, opekotina, rana, pa čak i za ugrize ili ubode insekata.

3. Romantični su

Osobe rođene u oktobru vrlo su šarmantne, pa su često veoma dobri partneri. Vole romantiku. Njima vlada Venera, gde god se pojave stvaraju sklad i poznate su kao “mirotvorci”.

4. Ili su Vage ili su Škorpije

Oni koji su rođeni pre 24. oktobra po horoskopu su Vage. Oni su uravnotežene i društvene osobe, dok su oni rođeni krajem meseca Škorpioni. Oni su vrlo strastveni, odani, ali i poprilično tvrdoglavi.

5. Poslovno su orijentisani

Marljive su i odlučne osobe, vrlo su posvečene poslu. Kada nešto započnu, to onda i završe.

6. Njihovo kamenje rođenja su opal i turmalin

Opal se često povezuje sa srećom. Ipak, prema legendi, one koji nose opal, a nisu rođeni u oktobru pratiće nesreća. Za turmalin se smatra da štiti od loše energije i negativnih misli.

7. Jako dugo žive

Ljudi koji su rođeni između septembra i decembra češće žive i više od 100 godina. Oni koji su rođeni u oktobru imaju najbolje šanse da dožive jako duboku starost.

8. Harizmatični su

Osobe rođene u oktobru jako su harizmatične. Svojim šarmantnim stavom sposobne su da osvoje svačije srce. Upravo zbog svoje harizme osobe rođene u oktobru su vrlo popularne i svi žele da budu njihovi prijatelji.

9. Iskreni su i cene istinu

Osobe rođene u oktobru vrlo su iskrene i drže se istine. S njima ćete uvek znati na čemu ste i neće vas ogovarati iza leđa. Takođe, imaju “šesto čulo” za otkrivanje laži i nanjušiće ako prema njima niste iskreni. Budući da su uvek iskrene prema vama, jednaku dozu iskrenosti očekuju zauzvrat.

10. Kreativni su

Osobe rođene u oktobru imaju izraženu kreativnost, koja im može biti od velike pomoći naročito kada je posao u pitanju. Upravo ta kreativna strana njihovog bića je razlog zbog kojeg su osobe rođene u 10. mesecu uspešne na području umetnosti i dizajna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.