U trendu

Drevni Majanski horoskop smatraju najpreciznijim, evo šta kaže o vašoj ličnosti i idealnom zanimanju

Drevne Maje koristile proračune zasnovane na danima u godini kako bi napravili sopstveni astrološki sistem.

Majanski horoskop se sastoji od 20 znakova, koji govore mnogo o ličnosti, njenom životu i odnosu s drugima, a na osnovu karakteristika je kasnije utvrđeno i šta je idealan posao svih njih.

U pitanju su tzv. znakovi dana, koji otkrivaju dominantne osobine, snage, slabosti i put kroz život. Svaki znak dana odgovara jednom danu u ciklusu od 20 dana, a potiče iz kalendara Maja, po kojem je godina podeljena na 13 perioda od po 20 dana.

Svi horoskopski znakovi u astrologiji Maja i njegove karakteristike:

Gušter ili Lagarto (13. decembar – 9. januar)
Jednostavni su i zrače pozitivnom energijom, mrze nered i haos, šire dobre vibracije i vedrinu. Za vas je bolje da ne budete previše primećeni.

Idealan posao: hirurg, stomatolog, bibliotekar

Majmun ili Mono (10. januar – 6. februar)
Najzabavniji horoskopski znak. Odlikuju ih sjajan smisao za humor i optimističan pogled na život.

Idealan posao: pevači, publicisti, programeri, prevodioci

Jaguar ili Halcón (7. februar – 6. mart)
Imaju sposobnost da ostanu čvrsti i u teškim situacijama, što im omogućava da pronađu bolja rešenja i postignu dobre sporazume.

Idealan posao: diplomate, sudije, ambasadori, piloti

Jaguar (7. mart – 3. april)
Najstrastveniji horoskopski znak, voli rizik i kršenje zakona, a što je cilj teži, to kod njega izaziva više emocija. Kad nađu nekoga ko im krade punu pažnju, ne odustaju dok ga ne osvoje. Malo ko može da im odoli.

Idealan posao: pisac, muzičar, novinar

Lisica ili Zorro (4. april – 1. maj)
Solidarni su i posvećeni drugima, imaju dar da pomažu koliko mogu. Idealan posao: medicinska sestra, sociolog, učitelj, psiholog

Zmija ili Serpiente (2. maj – 29. maj)
Senzualni su, skloni flertu, prolaze kroz život s neverovatnom elegancijom i gracioznošću i nikad nisu neprimećeni. Uživaju u samoći i sopstvenom prostoru.

Idealan posao: bilo šta u medijima

Veverica ili Ardilla (30. maj – 26. jun)
Duhoviti su i saosećajni, uglavnom su vrlo dobri prijatelji svima. Ekspresivni su, sanjari, a to ih ponekad uvali u nevolju. Podržavaju svoje partnere i veoma su predani u ljubavi.

Idealan posao: administrator, komentator, analitičar

Kornjača ili Tortuga (27. jun – 25. jul)
Obožavaju da budu kod kuće, dom i porodica su im veoma važni, ali iako su posvećeni porodici, najlepše im je kad su sami. Vole prirodu, prirodno su stidljivi i inrtovertni.

Idealan posao: baštovan, biolog, ekolog

Slepi miš ili Murciélago (26. jul – 22. avgust)

Imaju dominantnu ličnost, po prirodi su vođe, imaju urođenu harizmu i mnogo energije. Ne znaju za granice i veoma im je važna sloboda.

Idealan posao: političar, ekonomista

Škorpija ili Escorpión (23. avgust – 19. septembar)
Idealisti su i prijateljski nastrojeni, a ponekad su previše rigidni u svojim stavovima i neprijatno im je kada se stvari menjaju. Vrlo su aktivni, ali pričaju samo kad imaju nešto bitno da kažu.

Idealan posao: advokat

Jelen ili Venado (20. septembar – 17. oktobar)
Ekstremno osetljivi i sentimentalni, veruju u večnu ljubav. Žude za time da im život prođe u miru i harmoniji, a imaju jaku snagu volje. Nadareni su za umetnost.

Idealan posao: dizajner, vajar, slikar

Sova ili Lechuza (18. oktobar – 14. novembar)
Intuitivni su i vrlo društveni, mudri i odlični savetodavci. Izrazito su spiritualni, ali umeju da budu temperamentni. Njihov unutrašnji svet im je najvažniji.

Idealan posao: veterinar, biolog, poljoprivrednik

Paun ili Pavorreal (15. novembar ili 12. decembar)

Oni su potpuno jedinstveni i imaju potrebu da to stalno pokazuju. Vole da su u centru pažnje i da se penju do vrha, a lako se prilagođavaju promenama jer su fleksibilni.

Idealan posao: glumac, direktor

(Stil / Glossy)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.