U trendu

Rođeni u ovom znaku su humani, verni i uvek će štititi porodicu: Ne igrajte se sa njihovom dobrotom

Činjenice koje morate znati o Jarčevima

Astrolog Aleksandra Bjeljac otkriva kakav je zapravo horoskopski znak Jarac.

Vladavina sazvežđa Jarca traje od 22.decembra do 20. januara. Jarac je zemljani znak. Vladalac je planeta Saturn.

Mitologija

U vreme ratova Bogova sa Titanima, bogovi su bili prognani čak do Egipta. Titani su bili jaki. Bogovi su bili prinuđeni da promene svoj oblik da bi mogli da pobegnu. Bog Pan se pretvorio u polu-ribu polu-jarca. Gornji deo tela je bio jarac, a donji riba. Prerušen je skočio u reku Nil i spasao se od Tifona.

Drugi mit je takođe povezan sa sazvežđem Jarca. Govori o kozi Augokeros koja je hranila Zevsa u pećini na Kritu. Majka Rea je Zevsa sakrila tamo da ga ne bi Kronos pojeo sa ostalom decom. Vidimo da je sazvežđe Jarca povezano i sa ribama, i da svakako predstavlja brigu i zaštitu.

Jarac je vrlo ambiciozan znak, do cilja stiže sporo i oprezno. Pripadnike ovog znaka više cene nego što ga vole. Jarac je vredan, pošten, radan i realan. Teži novcu i statusu.

Retko voli da se predstavlja u sjaju i luksuzu, pa i ako je imućniji može da živi skromno. Po prirodi je miran, često deluje nezadovoljno i ne prihvata savete.

Osobe rođene u ovom znaku sklone su depresiji i mogu delovati kao da nemaju osećanja, što naravno nije tako. Vrlo su talentovane, vole muziku prirodu, planinarenje i neobične predmete (starine). Odgovorne su još od rane mladosti.

Fizički izgled

Prva dekada kao i delom druga može biti nižeg rasta, dok su oni rođeni u trećoj dekadi višeg rasta i mršavije građe. Kosa i oči su im uglavnom tamniji.

Imaju prodoran, ali melanholičan pogled. U komunikaciji su umereni i koncentrisani.

Ljubav i intimni odnosi

Jarčevi ljubav doživljavaju jako ozbiljno. Teže ih je osvojiti. Tradicionalni su, neobični i ranjivi, a mogu biti i cinični. U ljubavi vole sve da drže pod kontrolom i uvek će se truditi da vas iznenade.

Kada su mrzovoljni, morate biti jako optimistični. Pomalo su neobični, ali vrlo privlačni. Ako ih prihvatite takve kakve jesu nagradiće vas odanošću, predanošću i mnogim lepim iznenađenjima. Napraviće, recimo, romantičnu večeru.

U intimnim odnosima se maksimalno trude da vam bude lepo i da vas zadovolje. Ne vole da menjaju svoje životne navike zbog partnera.

Kao roditelji i u braku su vrlo disciplinovani i uvek će štititi porodicu. Traže veliko razumevanje.

Jarčevi imaju svoje ljubavne taktike. Izuzetno su romantični, ali mogu delovati i stidljivo. Pokažite im i da ste njihova srodna duša. Morate imati tradicionalne vrednosti. Jednostavno, da bi vas zavoleli Jarčevi moraju da vam veruju.

Posao

Veliki su radoholičari i uvek fokusirani na posao. Teže vrhu i statusu. U poslu su jako ozbiljni. Napreduju sporo, ali sigurno. Radiće sve da dođu do cilja. Na vreme završavaju svoje obaveze.

Obično su na pozicijama moći, gde mogu sve da kontrolišu i nadgledaju. Kao kolege su iskreni. Cene zakon. Tražiće od vas da ih poštujete i pratite. Najčešće se bave politikom, medicinom, arhitekturom, građevinarstvom.

Prijateljstvo

Uvek će zaštititi prijatelje. Ne vole da se mešate mnogo u njihov privatan život. Kada su neraspoloženi, povući će se od svih.

Ne igrajte se sa njihovom dobrotom, jer mogu samo nestati. Uglavnom imaju mali, ali izabran broj prijatelja.

Mogu biti i veoma nezgodni neprijatelji, ali ako vas zavole i podele sa vama detalje iz života, to je znak da su vas prihvatili i da u njima imate prijatelja zauvek. Možete im poveriti svoje tajne, pouzdani su, humani i uvek su tu za vas. Osetljivi su, pa ako vam ne mogu drugačije pomoći bar će vas saslušati.

Zdravlje

Problem sa koštanim sistemom, zglobovima. Osetljivi su im i zubi, kao i koža. Pate od loše cirkulacije i hroničnih bolesti. Često imaju problem sa mišićima. Takođe često mogu razmišljati o bolestima, pa ih sama psiha opterećuje.

Inače, Jarčevi su vrlo vitalni i dugovečni. Nose se hrabro sa svim što ih muči. Retko se opuštaju, a održava ih samokontrola.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar