U trendu

Tigrovo oko za razumne device, za emotivne rakove mesečev kamen: Saznajte koji je vaš dragi kamen

Verovanja u snagu i moć dragog kamenja proizilazi iz toga što se za drago kamenje oduvek vezivalo specifično i simboličko značenje.

Utvrđeno je da svakom horoskopskom znaku odgovara određeni dragi kamen koji izražava glavne karakteristike tog znaka i ima pozitivno dejstvo na osobu koja ga nosi.

OVAN – Rubin

Ovaj horoskopski znak karakteriše odlučnost, borbenost, dinamičnost i prodornost. Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku su realne, a pre svega praktične, znaju šta žele. Pravedne se i otvorene. Rubin je kamen koji osobama rođenim u ovom horoskopskom znaku prenosi strast, koja im ponekad izostaje.

BIK – Smaragd

Bikovi su poznati po svojoj privrženosti porodici i hedonističkom stilu života.Ipak, bikovi su konzervativni i ne prihvataju nove stvari olako, pa se svrstavaju u pouzdane partnere. Smaragd kao simbol večitog života i mudrosti smatra se srećnim dragim kamenom za sve osobe koje su rođene u horoskopskom znaku bik.

BLIZANCI – Ćilibar

Veseli, razdragani, druželjubivi i šarmantni, glavne su karakteristike osoba rođenih u ovom horoskopskom znaku. Njima zato najviše odgovara ćilibar. Ćilibar blizancima pruža smirenost, s obzirom da im to ponekad treba, jer ih ne drži mesto.

RAK – Mesečev kamen

Rakovi se svrstavaju među najemotivnije znake horoskopa. Odani prijatelji i verni porodici, ponekad odlutaju u svoj svet gde se vode maštom i emocijama. Mesečev kamen je zato idealan kamen za ovaj horoskopski znak jer mu pomaže da se suoči sa realnim svetom.

LAV – Planinski kristal

Lavovi su ambiciozni, jaki i nezavisni. Vole da pomognu, ali vole i da im se drugi dive. Upravo zbog toga planinski kristal je kamen koji odgovara ovom znaku. Pruža mu snagu i sigurnost koja mu je potrebna.

DEVICA – Tigrovo oko

Device su pedantne, precizne, vredne i tačne. Važe za znak koji se u svim postupcima isključivo vodi razumom, dok emocije ostavlja po strani. Ovom znaku najviše odgovara tigrovo oko, jer se smatra da im olakšava proces odlučivanja.

VAGA – Žad

Vage su uvek u potrazi za pravdom i harmonijom, očekuju puno od drugih, ali i od sebe. Žad pruža ovom znaku unutrašnju harmoniju kojoj teže, ali i vitalnost.

ŠKORPIJA – Crveni korali

Jedan od najjačih horoskopskih znaka je upravo škorpija. Osobe rođene u ovom znaku su ambiciozne, uporne, jake, na prvi pogled hladne, ali kada vole potpuno se predaju. Škorpije ne praštaju izdaju i mogu biti veoma osvetoljubive. Ovom znaku najviše odgovaraju crveni korali koji im pružaju radost, senzualnost i samouverenost.

STRELAC – Lapis lazuli

osobe rođene u znaku strelca su živahne, poletne i uvek dobro raspoložene. Često se za njih kaže da više lete nego što hodaju zemljom i da su pune samopouzdanja. Znaku odgovara lapis lazuli koji mu pomaže da ostvari zacrtane ciljeve. Ovo je kamen kraljeva, predstavlja početak života i buđenja emocija.

JARAC – Oniks

Ovom horoskopskom znaku je uspeh na poslu i polje karijere na prvom mestu. Vredni kao mravi, odgovorni, uporni i sistematični takvi su jarčevi. Hladni i uvek racionalni, zapravo su na polju ljubavi i te kako ranjivi. Najviše im odgovaraju oniks. Oniks im pomaže da se opuste i ne budu toliko ustegnuti. On je simbol unutrašnje kontrole,veruje se da oslobađa od dugova karme.

VODOLIJA – Ametist

Osobe u ovom znaku su maštovite, kreativne i ne vole da nekome polažu račune, jer se na taj način osećaju kao u kavezu. Vole slobodu. Odane su i to cene i traže kod drugih osoba. Kamen koji njima odgovara je ametist koji menja boju, ali je najčešće ljubičaste boje

RIBE – Ametist i Opal

Za ribe kažu da su osetljive, saosećajne i nežne osobe, uvek spremne da drugima pomognu. Kreativne su i osobe kojima se ne može stati na put kada imaju zacrtani cilj. Kada je reč o dragom kamenu, njima najviše odgovara ametist, slično kao vodolijama, jer ih dodatno podstiče na kreativnost. Odgovara im i mesečev kamen ali i opal koji im donosi radost i harmoniju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar