Kako horoskopski znaci podnose seksualnu apstinenciju?

Neki imaju „ventile“, a neki „ujedaju“…

Ovnovi postaju živčani i goropadni

Strastveni i nezasiti Ovan je veliki zavisnik o seksu. Iz svake njegove pore zrači seksualna snaga, koju obično teško kontroliše. Zato Ovan ne podnosi ni kraća razdoblja apstinencije i postaje goropadan i živčan. Pokušava da se uteši erotskim magazinima i porno filmovima, ali mu oni još više raspaljuju pohotu.

Kad izgubi samokontrolu, pretvara se u pravog napasnika. Njegov nastup prema suprotnom polu tad nije nimalo taktičan, a kamoli romantičan. Bez ikakvog uvoda će potencijalnoj partnerki odmah dati do znanja da ga isključivo zanima fizički kontakt.

Bikovi uspešno kontrolišu seksualnu frustraciju

Praktičan i realan Bik je pritajeni pohotljivac. Kulminacija njegove strasti u seksu uvek dolazi postupnim zagrevanjem emocija, nikako naglo. Možda je upravo to razlog što uspešno kontroliše seksualnu energiju. Ali duga razdoblja bez seksa mogu i te kako ugroziti i suzdržanog Bika. Trudi se da pokaže koliko je frustriran.

Seksa gladan Bik utehu pronalazi u povećanom trošenju hrane ili kupovini erotskih magazina, koji mu ublažavaju osećaj praznine. Naravno, vrlo brzo se baca u osvajanje suprotnog pola, ali uprkos velikoj želji da zauzda seksualnu glad, partnerki to neće pokazati nego će je osvajati nežno i strpljivo. Provalu strasti videće tek kada je odvede u krevet.

Blizanci su dezorijentisani dok ne nađu „žrtvu“

Radoznali i zaigrani Blizanci vole da vode ljubav i menjanju partnerke čim osete zasićenost u vezi. Seks shvataju kao važan oblik druženja, stoga masovno opsedaju okolinu kako bi zadovoljili svoje snažne potrebe za komunikacijom. Kad apstiniraju, Blizanci su dezorijentisani pa se teško koncentrišu na svakodnevne obaveze.

Postaju gotovo dosadni prema suprotnom polu u namjeri da neku „žrtvu“’ povale na brzaka. Nemaju živaca za duga osvajanja pa se služe različitim trikovima, osvajanja ne bi li ostvarili naum. Kako su i dobri glumci, vrlo su uverljivi kad partnerku žele da nagovore na seks. Pritom joj obećavaju trajan odnos i veliku ljubav. Nakon fizičkog čina nestaju u potrazi za novim izvorom strasti.

Rakovi mogu dugo da apstiniraju, ali onda padnu u depresiju

Romantični Rak vrlo je erotično biće, ali nema jaku potrebu za seksom. Radije će samovati nego što će se upustiti u vezu s bilo kim samo kako bi zadovoljio telesne potrebe. Dugo se može hraniti nadom čekajući pravu vezu pa može i dugo apstinirati. Kod Raka osećaji moraju biti zastupljeni istom snagom kao i seks, a ako ne uspe oboje doživeti u isto vreme, radije će biti sam.

Dugo nezadovoljstvo rezultiraće razočaranjem, depresijom i povlačenjem u sebe. Najgore što mu se može dogoditi jest da zbog duge apstinencije izgubi kompas za ljubavni život i potisne interes za seks pa počinje da se uživi u ulogu nesretnika i usamljenika. Zato mnogo Rakova živi u svetu erotskih maštarija.

Lavovi prikrivaju seksualnu neaktivnost

Pohotnom Lavu se seks vrzma po glavi ceo dan. Iako istinski uživa u vođenju ljubavi, seks mu treba i kao dokaz sopstvene vrednosti. Obožava da se hvali seksualnim poduhvatima i da se hvali sa što više partnerki. Zato razdoblje seksualne neaktivnosti prikriva jer u očima drugih želi da zadrži sliku velikog i uspešnog ljubavnika koji ‘na lageru’ uvek ima rezervne partnerke.

Teško podnosi apstinenciju pa je tad nervozan i sklon verbalnim sukobima. Pažnju suprotnog se trudi da privuče upadljivom odećom i ponašanjem, pomno ističući kako je vrstan ljubavnik.

Devica je bez seksa neprijatna za okolinu

Nezasita Devica često vrlo hladnim i odmerenim držanjem može ostaviti utisak osobe kojoj nije stalo do seksa. No prava je istina da je reč o osobi željnoj nežnosti i maženja, kojoj apstinencija prilično teško pada. Seksa lišena Devica postaje vrlo neprijatna za okolinu, što se vidi po nervozi, izlivima besa i čangrizavosti.

Manjak polne aktivnosti često kompenzuje povećanim radom. Ako je u braku u kojem ne dobija dovoljno seksa, Devica će se vrlo brzo odlučiti na dvostruki život s ljubavnikom.

Vage teško podnose samoću, pa „šaraju“

Zaljubljive i romantične Vage nisu zavisnici o seksu nego o ljubavi, samo što ta dva pojma redovno brkaju. Ako njegovi pokušaji da nekog zavede odmah ne urode plodom, prelazi na drugu žrtvu. Kako nije sklon pasivnosti i mirenju s trenutnim životnim prilikama, Vaga ne može dugo da podnose samoću i seksualnu neaktivnost.

Poneka u tome čak i preteruje pa se odaje promiskuitetu. U duši je večni zavodnik pa čestim seksualnim aktivnostima i „šaranjem“ hrani i ego.

Škorpioni postaju napaljeni i nametljivi

Nezasiti Škorpion pati od sindroma prenaglašenog seksa. Pritajen i tih, poput pantere spremne za napad, kreće se stazama seksualnih ekstaza koje, kako veruje, samo on poznaje. Njegova strastvena priroda mora da zadovolji nagone, i to što češće i što više.

U protivnom Škorpion može da izgubi samokontrolu i postane toliko opsednut seksom da u kontaktima sa suprotnim polom postaje nasilan i nametljiv. Bude li previše napaljen, potencijalnoj partnerki će se približiti direktno, ne odustajući dok se i druga strana ne preda. Krajnje ugroženi Škorpioni, koji se ne mogu kontrolisati, apstinenciju rešavaju družeći se s “prijateljicama noći”.

Strelci nakupljenu energiju izbacuju sportom i zabavom

Temperamentni Strelac voli seks na sve načine, ali nije zavistan od njega. Rado će prihvatiti izazov seksualne avanture i sladiti se telom partnerke za jednu noć, ali taj doživljaj brzo zaboravlja. Sasvim mu je normalno voditi ljubav kao i ne voditi je.

On je u svemu „svoj“ pa apstinenciju dobro podnosi, a nakupljenu energiju izbacuje sportom, zabavom ili rekreacijom. Ne skriva da nema seks, čak će to javno priznati i šaliti se na svoj račun, pri čemu dobija simpatije i naklonost žena.

Jarci mogu godinama bez seksa, a da se to ne primeti

Iako požudan i strastven, Jarac ima vrhunski razvijenu samokontrolu. Nabijen seksualnom energijom koja izvire iz svake njegove pore. Ipak, o seksu nije zavistan, nego je vrlo izbirljiv kada je o partnerkama reč. Stoga je seksualno aktivan onoliko dugo koliko ga partnerka privlači. Apstinenciju podnosi bolje od bilo kog drugog znaka.

Može bez seksa mesecima, pa i godinama, a da se to u njegovom ponašanju ne primećuje. Čak naprotiv, deluje i ponaša se kao da je upravo izašao iz zagrljaja najvrelije ljubavnice. Često su mu seksualne fantazije zamena za pravi seks.

Vodolija nedostatak seksa popunjavaju zabavom

Slobodouman muškarac Vodolije ni o čemu nije zavistan pa tako ni o seksu. Nedostatak seksa najradije popunjava zabavom s prijateljima ili se bavi nekim hobijem mirno čekajući kad će se upustiti u neki spontani odnos ili vezu. Može da apstinira dugo i bez devijacija u ponašanju. Spreman je otvoreno da prizna koliko je dugo seksualno neaktivan, smatrajući to najprirodnijom pojavom.

Čak i kad dugo apstinira, nije nasilan ili nestrpljiv u osvajanju suprotnog pola. Lak plen nikad mu nije izazov, prioritet mu je osvajati ženu koja mu se sviđa, bez obzira koliko će to trajati.

Ribe panično traže srodnu dušu kad nema seksa

Romantične i osećajne Ribe često su žrtvom snažnih osećaja koji duboko utiču na njihove polne aktivnosti. Kako ne razlikuju seks od ljubavi, uvek su zaljubljene u onoga s kim su u seksualnim odnosima.

Ribe nisu zavisnici o čistom seksu u pravom smislu, nego o potrebi da stalno budu voljene. Razdoblje polne neaktivnosti najčešće provode panično tražeći srodnu dušu, pri čemu ne biraju kako će objekat svoje požude što pre odvesti u krevet. U osvajanju suprotnog pola, Ribe mogu biti i vrlo nasrtljive.

(Novosti online)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.