U trendu

Astrološko značenje dragog kamenja

U astrologiji su drago i poludrago kamenje, kao i i plemeniti metali, zbog svoje lepote, retkosti, čvrstoće i svetlosti, slični zvezdama. Zato se svakoj planeti i svakom sazvežđu pripisuje određeni dragi, odnosno poludragi kamen, ili plemeniti metal, koji odražava određene osobine osobe rođene pod odgovarajućim horoskopskim znakom.

Ljudi su zato od davnina pravili i nosili amajlije i talismane koji će ih štititi, privlačiti pozitivne uticaje, a odbijati negativne.

Dijamant

Dijamant je dragi kamen rođenih u znaku Bika, Škorpije i ostalih znakova pod uticajem planete Mars.

Smatra se najmoćnijom amajlijom, simbolom sreće, vernosti u ljubavi, pa se zato poklanja prilikom veridbi i venčanja.

Dijamant je najtraženija amajlija – on uspešno štiti od sveg zla.

Smatra se da otklanja negativne uticaje ako se nosi na levoj strani tela, na koži.

Foto: Backpackerin/Pixabay.com
Foto: Backpackerin/Pixabay.com

Granat

Divan kamen crvene boje koji postoji i u ružičastoj varijanti. Posebno odgovara ljudima rođenim u znaku Device, a nije preporučljiv rođenima u znaku Bika.

Granat je na Istoku najrasprostranjeniji talisman. Tamo ga smatraju simbolom vernosti i poklanjaju prilikom veridbi i venčanja.

Njegovi povoljni efekti su kako psihološke prirode – stvara dobro raspoloženje onome ko ga nosi, tako i fizičke – eliminiše razne vrste upala.

Foto: Zajcsik/Pixabay.com
Foto: Zajcsik/Pixabay.com

Hematit („krvavi kamen“)

Zelenkasti kamen protkan purpurnom bojom, donosi sreću rođenima u znaku Škorpije i Bika, a ne preporučuje se ljudima koji su rođeni u znaku Raka.

Specifično svojstvo ovog kamena je da podstiče hrabrost. Zato se kaže da štiti od opasnosti, posebno u ratu. Hematit je jedna od najomiljenijih vojničkih amajlija.

Smatra se i da zaceljuje rane. Da u tome ima istine – potvrđuje savremena nauka koja iz hematita izvlači jedan oksid, posebno efikasan kod teških oblika hemoragije (krvarenja).

Foto: Starbright/Pixabay.com
Foto: Starbright/Pixabay.com

Koral

Ovo je kamen specifične vrednosti za ljude rođene u znaku Bika i Škorpije, ali se univerzalno koristi kao odbrana od uroka.

Đerdan od korala, ogrlica koju nose mnoge devojke, naročito u području Mediterana, najbolja je zaštita od zlih duhova uopšte, a posebno od steriliteta. Odlična je amajlija i za decu.

U prošlosti se mnogo polagalo na lekovita svojstva korala, koji je, samleven u prah i pomešan sa vodom, lečio bolesti unutrašnjih organa.

Foto: Didgeman/Pixabay.com
Foto: Didgeman/Pixabay.com

Krizoberil („mačje oko“)

Krizoberil (mačje oko) je dragulj rođenih u znaku Raka. Predivan je, obično mlečnobele boje, ali može biti i žućkast, ružičast, pa i smeđ.

Smatra se snažnom odbranom od plućnih bolesti. I ne samo to: ima umirujuće dejstvo, tako da može koristiti čak i za lečenje umobolnih.

Foto: AmberAvalona/Pixabay.com
Foto: AmberAvalona/Pixabay.com

Selenit (Mesečev kamen)

Ovo je amajlija rođenih u znaku Raka. Smatra se da donosi sreću uopšte, naročito zaljubljenima.

Tvrdi se da je lekovit za bolesti bubrega i pluća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.