U trendu

Izračunajte svoj godišnji broj i saznajte šta vam donosi 2022. godina

Počela je nova godina, a mnogi su ovaj, još jedan, početak iskoristili za donošenje novogodišnjih odluka. Želite li maksimalno da iskoristite svoje želje i ciljeve, odgovore potražite u numerologiji. Poigrajte se, izračunajte koji je vaš godišnji broj i saznajte šta trebate da uradite u 2022. godini.

Prema numerološkom tumačenju, naš životni vek može se sabrati unutar ciklusa od devet godina, koji započinje u trenutku našeg rođenja, a završava u istom trenutku kada i naš život.

Svaka godina unutar ciklusa ima svoje jedinstveno značenje i smernice s kojima će se svako od nas susresti u nekom delu svog života. Spomenuta značenja, u obliku ličnog godišnjeg broja mogu nam pomoći da donesemo neke manje i veće životne odluke i tako nam pomoći da život učinimo boljim, lakšim i zanimljivijim.

Postupak izračunavanja ličnog godišnjeg broja i analizu dobijenog broja:

1. korak

Zapišite 4 brojke vašeg datuma rođenja (dan i mesec) i saberite sve cifre i dodajte ih godini (2022.) Ako ste dobili samo jednu cifru ona predstavlja vaš lični broj te godine. A ako ste pak dobili dvocifreni broj (kao u primeru), saberite dobijene znamenke.

Primer: Ako ste rođeni 12. juna, uradite sledeće:

1+2+0+6+2+0+2+2 = 15

1+5 = 6

2. korak

Nakon što ste dobili jednocifreni godišnji broj, saznajte šta se skriva iza te cifre. Taj broj može vam pomoći oko životnih odluka u nadolazećoj godini i sugerisati šta možete da uradite kako biste poboljšali svoj život.

Isto tako možete izračunati i broj osoba s kojima ste povezani i uz koje se veže vaš život jer na taj način možete razumeti njihov životni put i tako poboljšati vaš odnos i vezu.

Lični godišnji broj 1

(novi početak, akcija, životne prilike)

Ove godine očekuju vas velike promene i nove životne prilike i zato ne smete da odugovlačite s odlukama. Doživećete priliv nove i snažne pozitivne energije i novih ideja koje morate rasporediti kroz čitavih 12 meseci u godini.

Ovo je godina u kojoj svoje potrebe treba da stavite na prvo mesto. Bilo da se radi o malim fizičkim promenama ili pak onim značajnijima poput brige o svom telu, školovanju ili promeni radnog mesta, ovo razdoblje isključivo je posvećena vama.

Lični godišnji broj 2

(strpljenje, odnosi, balans, emocije)

Druga životna godina odnosi se na stabilizaciju onoga što ste do sada postigli u životu. Ova godina kreče se sporo i može vam se učiniti da se ništa značajno nije dogodilo. Ali neka vas manjak akcije ne zavara jer iza kulisa događaju se male, ali značajne promene. Upravo zbog toga, strpljenje je najvažnija osobina koju morate da izgradite u ovoj godini.

U ovom razdoblju na prvom mestu su ljubav, odnos s osobama do kojih vam je stalo i vaša iskrena osećanja. Osobe koje su u vezi u ovoj godini saznati će da li je to zaista ono pravo, a slobodni bi mogli da upoznaju nekog posebnog ili pak nekoliko novih osoba s kojima će pokrenuti moćnu i trajnu prijateljsku vezu.

Lični godišnji broj 3

(socijalizacija, komunikacija, kreativnost)

Za razliku od druge koja može biti frustrirajuće spora, treća godina puno je energičnija i dinamičnija. U ovoj godini na videlo dolaze sve stvari koje ste ostvarili u prvoj godini, odnosno sve promene i odluke koje ste posvetili sebi. S obzirom na to kako će se u vašem životu događati svašta, važno je da uložite malo više truda i poradite na planiranju, disciplini i koncentraciji.

U ovoj godini trebalo bi da više vremena provodite u društvu. Povežite se sa starim prijateljima i poradite na novim poznanstvima, a za uzvrat vas očekuje puno pozitivne energije, veselja i zabave. Ako uživate u plesu, kuvanju, šivenju, slušanju muzike ili gledanju filmova, sve to dobro ‘podebljajte’!

Lični godišnji broj 4

(red, trud, planiranje, ulaganje)

Ova godina posvećena je svemu onome što je potrebno da bi vaš život postao čim bolji i kvalitetniji. Upravo zbog toga, organizacija i planiranje je vrlo važan faktor zbog kojeg će se vaš život pokrenuti i krenuti na bolje.

To može uključivati brigu o vašem zdravlju i telu, neki oblik štednje, promene u vašem domu, rešavanje dugova iz prošlosti, školovanje ili neki drugi oblik nadograđivanja svog potencijala. Ovakve odluke u ovoj godini dugoročno će vam se i te kako isplatiti i dvostruko vratiti. Idućih 12 meseci rezervišite i za planiranje budućnosti. Postavite sebi jasne ciljeve, razgovarajte s partnerom ili poslodavcem, piše Zadovoljna.hr.

Lični godišnji broj 5

(avantura, napredak, promene)

Nakon što su četvrtu godinu obeležile velike promene, planovi i težak posao, peta godina donosi očekivane i neočekivane promene koje će se pojaviti u raznim oblicima. Kod nekih će to značiti preseljenje, novi posao ili ljubavnu vezu, dok će drugi to doživeti kroz promenu razmišljanja i stavova ili životnog stila.

Bilo kako bilo, otvoriće vam se brojne nove mogućnosti i zato se odmaknite od starih rutina i isprobajte nešto novo i drugačije, ma koliko vam se malo i neznačajno činilo. U ovoj godini privući će vas i sitni poroci poput preterivanja u hrani, piću, strasti, izlascima ili trošenju novaca i zato je važno da budete umereni.

Lični godišnji broj 6

(Ljubav, porodica, odgovornost)

Ovu godinu obeležiće nesebičnost pa je važno da je posvetite drugima i istaknete odgovornost. Vaše rame za plakanje ponudite dragim osobama i pokušajte da budete pristupačniji i otvoreniji za pomoć. Iako će vam ponekad biti naporno, setite se kako ovo razdoblje neće trajati večno, a rezultati vaše nesebičnosti i požrtvovanosti ispuniće vas više nego što mislite.

Šesta godina je u znaku ljubavi te ide u korist slobodnim osobama koje se vrlo lako mogu zaljubiti i započeti novu vezu, dok oni koji su već u njoj mogu očekivati veliki korak prema napred. S druge strane, loše i ‘klimave’ veze će doći do kraja, dok će one koje skrivaju nerešene probleme konačno razrešiti nesuglasice.

Lični godišnji broj 7

(preispitivanje, lični i duhovni rast)

Godina broj 7 posvećena je isključivo vama. U ovom razdoblju vrlo je važno da napravite analizu samih sebe, a sve kako bi shvatili ko ste, šta zaista želite, šta vam smeta i za čime žudite. Ovo razdoblje ne teži za poslovnim uspesima već je važno da zastanete, napravite korak unazad i razmislite o svemu što ste do sada uradili i šta želite da uradite.

U ovom periodu bilo bi dobro da pokušate da radite na svojim potencijalima. Upišite slobodnu aktivnost o kojoj razmišljate već neko vreme ili pak krenite na neki kurs ili usavršavanje. Šta god to bilo, važno je da vas ispunjava i raduje.

Lični godišnji broj 8

(lična moć, finansije, karijera)

Ova godina u znaku je posla, karijere, finansija i pravnih stvari. Za neke to mogu da budu nove poslovne prilike ili napredak na postojećem radnom mestu, dok će je drugi osetiti u obliku porasta troškova i smanjenog finansijskog priliva.

Život kakav ste vodili do sada i sve ono što ste uložili u sebe u ovoj će se godini pokazati i isplatiti. Ali isto tako, budite oprezni oko donošenja velikih finansijskih odluka jer vam se veliki, a brzopleti planovi mogu ‘obiti o glavu’. Dobro razmislite šta želite od života pa tek onda krenite u realizaciju svojih želja.

Lični godišnji broj 9

(transformacije, završetak)

Ovo je poslednja godina životnog ciklusa i fokusirana je na završetak svega onoga što ste do sada planirali i postigli i pripremu za novi početak. Najvažniji deo ove životne transformacije je ostaviti iza sebe sve što vam više ništa ne znači u životu, bilo da se radi o poslu, prijateljstvu, vezi, mestu u kojem živite ili pak vašem ponašanju.

Bilo kako bilo, ova godina je idealna za ‘čišćenje’ života, a sve kako bi mogli da krenete napred i okrenete se prema boljim stvarima u životu. Iako 9. godina predstavlja završetak, ona je istovremeno i simbol ponovnog rođenja i kompenzacije i zato je vrlo važno da tokom sledećih 12 meseci aktivirate sve na čemu ste radili do sada. Očekujte najbolje i najbolje ćete i dobiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.