Kažu da je 2020. godina srećna za brak, ima i idealan datum za sklapanje braka

Britanska astrološkinja, Karolajn Faulkner tvrdi da je najbolji dan za venčanje u godini 20. februar jer će se tada Saturn, Jupiter, Pluton, Mars i Mesec, ključne planete i nebeska tela za „predanost, emocionalnu stabilnost i ostvarenje svetih ugovora“, poravnati i biti u istom astrološkom znaku. Ovaj događaj značajan je i zbog toga što se takvo poravnanje spomenutih planeta nije dogodilo od 1960-ih godina, prenose mediji.

Astrologija i numerologija iza datuma 20. 2. 2020. vrlo su zanimljive. U numerologiji broj dva označava stoičku i snažnu ženu koja saginje glavu s poniznošću i milošću, ali opet ima jedinstvenu odlučnost i snagu. U astrologiji broj dva označava kuću bika, znak zodijaka kojim vlada planeta Venera nazvan po boginji ljubavi i lepote koja predstavlja strpljivost, istrajnost i predanost da se sačuva odanost i marljivo radi na izgradnji bračne zajednice koja će trajati, kazala je astrologinja te dodala da je čitava 2020. naročito srećno razdoblje za ulazak u veze koje će trajati i za službena obvezivanja poput braka.

Faulknerova navodi da će ovo biti prvi put nakon „slobodoumnih“ 60-ih da će se Jupiter i vodolija poravnati, zbog čega će 2020. biti godina za napredak. Saturn je od 2017. bio u svom znaku jarca, što je na sve nas stvaralo pritisak da preispitamo aspekte naših života koji traže marljiv rad te da nastavimo ulagati energiju samo u ljude i obveze koji su u balansu s našom dubljom prirodom, odnosno dušama.

Brakovi sklopljeni u 2020. imaju veće šanse da potraju, astrologinja nastavlja: „Dakle, parovi koji su izdržali ove dve teške astrološke godine i bili odlučni u tome da svoju vezu i ozakone, imaju veće šanse da prežive sve ‘oluje’ i da ostare zajedno; mentalno i duhovno. 2020. je novo doba vodolije koje donosi veću svesnost, toleranciju, saosećanje i jednakost“, prenosi Prva.rs.

Treba spomenuti i da je 2020. prestupna godina, što znači da je ženama „dozvoljeno“ da zaprose muškarca. Naime, prema viševekovnoj tradiciji brojnih evropskih zemalja, postoji jedan dan u godini tokom kojeg žene mogu da zaprose muškarca – 29. februara, dakle svake prestupne godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.