Naučite da tumačite svoje snove, mogu vam spasiti život

Ako ste mislili da snovi nisu bitni podsetite se da je Tesla zahvaljujući snu stvorio generator naizmenične struje, a da je Mendeljejev isto tako napravio periodni sistem elemenata…

Svi ljudi sanjaju, ali svako na san gleda drugačije. Egipćani su, recimo, smatrali da su snovi poruke bogova i verovali u njihove isceliteljske moći. Danas, čini se, na snove retko obraćamo pažnju.

Šta su snovi? Da li su oni odraz naših skrivenih želja i carski put u nesvesno, kao što tumači Frojd? Ili su oni toliko jednostavni da ih možemo tumačiti pomoću simbola iz narodnog sanovnika?

Na primer, sanovnik kaže da ako sanjate karanfil, onda to znači da vas čeka veliki uspeh. Snovi mogu da nam ukažu na određene probleme.

Slobodan Nikolić, analitičar snova, kaže da je to pre svega poziv za lekare da dobro osluškuju snove pacijenata jer oni mogu da im budu dragoceniji od bilo koje sprave ili savremenog instrumenta za snimanje.

Narod kaže da ćemo biti srećni ukoliko plačemo u snu, a da smeh ukazuje na buduće probleme. Nije ni to potpuno tačno.

„Lepi snovi znače da jesmo srećni i da se bar u tom trenutlku ne suočavamo sa negativnim emocijama“, kaže Nikolić za “150 minuta”.

I verovali ili ne, svi snovi su korisni. Osim što mogu da nam ukažu na telesna oboljenja, snovi mogu da nam ukažu i na greške koje pravimo!

„Sanjate da na svom poslu odaberete pogrešno parking mesto i tamo vam auto strada. Ako je auto za vas veoma važna stvar, shvatate da je to veliki san za vas jer vam govori da nešto pogrešno radite, negde se pogrešno postavljate na poslu“, zaključuje analitičar snova, prenose mediji.

2 komentara
  1. Jelena

    od kad znam za sebe ja sanjam,svako moje spavanje prouzrokuje snove.Ni jednom mi se nije desilo da ne sanjam,imam 38 godina,u 3 god.svog zivota sam imala klinicku smrt,pomisljala sam da mozda to nema veze… Inace obozavam sto imam tu privilegiju da sanjam,obozavam svoje snove

  2. Louis Krstic

    Snovi su tajni prolaz do najviših stanja svesti, ljubavi, mudrosti i duhovne slobode. Budući da smo mi duhovno Biće, Duša, naša ioskustva na unutarnjim svetovima i poruke koje šaljemo svom dnevno svesnom doživljavamo kao snove iako je to praktično događanje na višoj realnosti. Realna iskustva i uzvišena poruka nižem svesnom bude skramblovana simbolima zato što dnevna svest još nije dovoljna spremna za uzvišenu istinu…. Učenja o ovome su prisutna u javnosti već više od 50 godina a na Balkanu više od 25 godina…

Napišite komentar