U trendu

Proricanje sudbine po mesecu rođenja (3)

Često se kaže „suđeno mu da tako prođe“, ili pak „rođen je pod srećnom zvezdom“. U narodu postoji verovanje da je detetu „suđeno“ kako će proživeti život i kada će umreti u zavisnosti od meseca u kom je rođeno.  Ovo proricanje sudbine od rođenja do smrti po mesecu rođenja, u narodu se zove „roždanik“.

Septembar

Muško dete

Čistog lica, stasit, dobre duše, visokog čela, razvijen i krupan, bistar. Neće biti stidljiv, držaće se svoga ja. Ako uči školu, mnogo će postići u životu. Voleće lepo da se oblači, biće ženskaroš, osetljiv, mnogo će putovati u strane zemlje, ali će umreti u svojoj.

Mesec septembar srećan mu je za poslove. U oktobru će imati velike dobitke. Kad se naljuti, neće nikome činiti ustupke, biće inadžija, ali voleće ga svi i goste će rado primati.

Jedanput će se ženiti i sa ženom dočekati starost. Od žene će imati neprijatnosti, ali će ona ipak dobru dušu imati. Znak rođenja imaće na ruci i licu.

Život mu se deli na dva dela: ako preživi 44, živeće 70 godina. Bolovaće u predelu grudi, a umreće u martu.

Žensko dete

Širokih obraza, duge kose, lepog lica. Lako će se naljutiti, ali će se brzo odljutiti. Pričalica je, tvrdoglava, gostoljubiva.

Imaće mnoge udvarače i momke, ali zavoleće jednog momka i za njega će se udati. Sa mužem će se preseliti u drugo mesto da živi, ali će se ponovo vratiti u staro. Mlada će roditi decu, a će imati na licu.

Bolovaće u 3, 7, 17. i 40. godini. Ako preživi 40, živeće 100 godina. Bolovaće od glave i leđa.

Oktobar

Muško dete

Debelog nosa, širokih obraza, oštrog pogleda, crne kose, srednjeg rasta. Biće bistar, školu će dobro učiti. U 12. godini imaće neprijatnosti od reumatskih tegoba. Narav mu je nezgodna, lako se odlučuje na loša dela, ali ipak teži da bude pošten. Hladnokravan je i ženskaroš.

Proputovaće strane zemlje. Dobro će činiti drugima, ali malo će mu se dobrog vratiti. Drvo i gvožđe mogu ga povrediti u rame. Sa ženom će srećan biće, dece će mnogo imati.

Mesec novembar mu je srećan za poslove, decembar takoće. Živeće duže od roditelja, a zimi će biti bolešljiv. Ne treba da se ženi u aprilu, a ako se ženi u septembru, imaće neprilike. Mnogi će ga lažno optužiti, ali mu ništa neće moći.

Ako preživi 44. godinu, živeće 80 godina. Umreće u maju.

Žensko dete

Foto: Pezibear/Pixabay.com
Foto: Pezibear/Pixabay.com

Visoka, krupnih očiju, crnomanjasta, duge kose, lepog tela. Ljutita, tvrdoglava, bojaće se vode, a od vatre se može povrediti i pas je može ujesti.

Ona će se udati, ali i razvesti. Posle druge udaje, ostaće udovica. Sa drugim mužem imaće ćerku i sina. Imaće i probleme, brige. Deca će joj doneti radost.

Ako preživi 3, 12. i 36. godinu, doživeće 89. godinu u lepoj i srećnoj starosti. Bolovaće od stomačnih oboljenja i glave.

Novembar

Muško dete

Lepo, veselo, pričalica, inteligentno, ponosito, hitro, lepe telesne građe, crnih očiju, korpulentno. Biće hrabro. Sa braćom se neće slagati, ali je za drugog spremno da se žrtvuje.

Sredina u kojoj živi ogovaraće ga. Postići će uspeh u životu i dosta će putovati u inostranstvo. Na glavi će imati beleg od rođenja. Od roditelja će dobiti nasledstvo i biće materijalno situiran. Činiće dobra dela, mada za to neće tražiti nikakvo priznanje.

Sudbonosan mesec mu je novembar, u njemu će imati mnogo sreće. U decembru će mu sve što bude počeo da radi ići od ruke. Živeće duže od roditelja. Braći će pomagati u nevolji.

Ženiće se dva puta. S prvom ženom neće imati dece, sa drugom će ih imati, i to više. Većina dece biće mu muška. Deca će mu biti dobra.

Život mu se deli u dva dela: ako preživi 28. godinu, preživeće i 72. godinu.

Žensko dete

Dugog nosa, uvučenog vrata, plavih očiju, duge kose, smeđih obrva, oštrog pogleda i mekog srca.

Udaće se za dobrog čoveka. Treba da se čuva muževljeve ljutnje. Zbog dece će imati neprijatnosti. Pašće sa visine, ali neće biti smrtno povređena. Treba da se čuva besnog psa. Sa mužem će živeti dobro.
Bolovaće od glave i grudi.

Decembar

Muško dete

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com
Foto: PublicDomainPictures/Pixabay.com

Snažno dete, širokog nosa, ličiće na majku. Biće oštar, ljutit, tvrdoglav, vikaće kad govori. Ničije savete neće slušati.

Kad se udubi u neko razmišljanje ili u posao, zaboraviće i na samog sebe, a kamoli na okolinu. U poslovima će imati uspeha. Ženiće se više puta, Dobiće ranu u nozi. Roditelji će mu se zabrinuti, ali ćnj ih opet obradovati.

Ambivalentan je i u besu može pogrešiti, i to zbog zbog žene. Ako se u mesecu julu oženi, biće srećan i imaće dece, ali neće biti veran u braku. Putovaće po inostranstvu. Društvo će ga voleti. Od rođenja će imati znak na grudima ili kolenu. U decembru će mu svaki posao biti isplativ.

Život mu se deli na dva dela: ako preživi 25. doživeće 65. godinu. Umreće u junu. Bolovaće od stomačnih oboljenja i šuljeva.

Žensko dete

Niskog rasta, rumena, snažna, crnih očiju, gostoljubiva. Zavoleće je jedan momak, ako se uda za njega, rodiće sinove i kćeri. Dete može roditi za vreme bolesti i umreće joj. Dobiće beleg na sredini tela između 10. i 15. godine života.

U starosti će dobro živeti, ali biće napadnuta od neke žene. Vodu noću ne treba da pije. Beleg će imati na čelu ili kolenu.

Bolovaće u 3, 12, 35. i 42. godini. Ako preživi bolesti, doživeće 79. godinu. Bolovaće od stomačnih oboljenja i glave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar