U trendu

33. BEMUS: Ansambl „Artemis“

Četvrtak, 18. oktobar
Atrijum Narodnog muzeja 22.30h

ANSAMBL „ARTEMIS“
Ivana Zarić, flauta
Bojan Pešić, oboa
Goran Stojanović, klarinet
Goran Marinković, fagot
Vladimir Vasović, horna
Radmila Dinić, klavir

PROGRAM

M. Stojadinović-Milić: Kaleidoskop – šest komada za duvački kvintet
M. Mihajlović: Eine kleine Trauermusik za flautu, obou, klarinet, fagot i klavir
F. Pulenk: Sekstet za klavir i duvače

Ansambl „Artemis“ osnovan je januara 2001. godine. Beogradskoj publici premijerno se predstavio koncertom u Kulturnom centu Beograda jula ove godine. Cilj zajedničkog rada je negovanje kamernog zvuka u najširem smislu. Iz tog razloga ansambl se ne deklariše kao duvački kvintet sa klavirom već, zavisno od kompozicije koju izvodi, deluje u različitim sastavima, od trija do seksteta. Izbor repertoara je u dijapazonu od baroka do muzike XXI veka, sa posebnim afinitetom za dela domaćih autora.

Ivana Zarić je studirala flautu u Minhenu i diplomirala u Frajburgu. Magistrirala je na Visokoj školi u Karlsrueu. Delovala je kao docent za flautu na Pedagoškoj akademiji u Frajburgu. Sada je profesor flaute srednje Muzičke škole „Josip Slavenski“ i prva solo-flauta umetničkog ansambla VJ „Stanislav Binički“. Kao član orkestra, kamernih sastava, i kao solista, nastupala je širom zemlje i inostranstva.

Bojan Pešić je diplomirao obou na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Postdiplomske studije završio je na Mannes College of Music – Njujork. Član je Beogradske filharmonije. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada. Nastupao je solistički i sa orkestrom u zemlji i u inostranstvu.

Goran Stojanović je diplomirao klarinet na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je na završnoj godini postdiplomskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Saradnik je Beogradske filharmonije.

Goran Marinković je magistrirao fagot i diplomirao kompoziciju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je sada docent na katedri za kamernu muziku i prvi solo-fagotista Beogradske filharmonije. Nastupao je kao solista sa Beogradskom filharmonijom i u velikom broju kamernih ansambala: „Les Bacchanales“, Beogradski barokni kvartet, Ansambl za novu muziku…

Vladimir Vasović je diplomirao hornu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde sada završava postdiplomske studije. Deluje kao prvi solo-hornista Orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu. Učesnik je više međunarodnih orkestarskih projekata. Član je Beogradskog kvarteta horni.

Radmila Dinić je diplomirala klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je završila i specijalističke studije kamerne muzike. Deluje kao klavirski saradnik i profesor kamerne muzike u srednjoj Muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu. Stalni je član projekata „Flauta uvek i svuda“ i „Svet flaute“, i član je kamernog dua sa flautistkinjom Ivanom Zarić.

Oficijelne stranice BEMUS-a:

  • BEMUS

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.