U trendu

Producent: Serija „Nemirni“ zamršenija od „Jedinog izlaza“

BEOGRAD – Kriminalistička triler serija „Nemirni“, čije snimanje je u toku, imaće 12 nastavaka koji će biti prikazani iduće godine, najavio je danas reditelj Darko Nikolić.

U Tašmajdanskom parku je danas snimana jedna akciona scena, i tom prilikom je producentkinja Dragana Jovančević rekla novinarima da će u odnosu na prethodnu Nikolićevu seriju „Jedini izlaz“, radnja „Nemirnih“ biti „malo komplikovanija i zamršenija“.

Serija se snima na osnovu romana Marka Popovića „Jedan pogrešan korak“, a Jovančević je rekla da će „Nemirni“ pratiti nekoliko različitih, isprepletenih priča, u čijem središtu je policijska inspektorka koju igra Nikolina Friganović.

„U dve osnovne priče inspektorka želi da otkrije šta se desilo u zločinu starom pet godina i uporedo radnja prati porodičnu dramu“, rekla je Jovančević.

Glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, Nikolina Friganović, ulogu u „Nemirnima“ prihvatila je jer je „sjajno napisana, vrlo slojevita i nije klasični lik inspektora, ne upada u stereotipe“.

„Njena intimna porodična priča ide paralelno sa profesionalnim poslom i meni je bilo važno da vidim kako ženski likovi mogu da funkcionišu u muškom svetu koji je i dalje dominantan“, istakla je Friganović.

Iako će u seriji imati akcione scene, Friganović primećuje da će ipak „intimne, porodične biti i zahtevnije“, kao i da je lik koji tumači „žena vrlo jaka i krhka, hrabra i slaba u isto vreme“.

„Mnoge žene će se pronaći u ovom liku, bez obzira kojom profesijom se bave. Od žena se danas mnogo zahteva, da je uspešna na poslu, čvrsta, jaka, da je supruga, majka, prijatelj, da je multipraktik“; rekla je glumica.

Hrvatski glumac Dejan Aćimović rekao je novinarima da igra načelnika policije Beograda i da je to „slikovit, transparentan lik, čovek koji ne preza ni od čega da bi ostao na položaju“.

Prema njegovim rečima, u seriji je „u prvi plan donesen ženski svet o kome puno znamo i govorimo, a nije puno eksploatisan na filmskom planu i televiziji“.

Kako je najavljeno, u seriji čiji su producenti Telekom Srbija i From no konekšn igraju i Marinko Prga, Milan Čučilović, Boris Pingović, Igor Benčina i drugi.

Generalni direktor Telekom Srbija Vladimir Lučić podsetio je da su sa Nikolićem sarađivali na seriji „Jedini izlaz“ i da od „Nemirnih“ očekuju još veći uspeh.

„‘Jedini izlaz’ je jedna od najprodavanijih serija u inostranstvu. Pošto već prodajemo serije na pet kontinenata, mislim da će ova serija biti u dosta zemalja u svetu“, rekao je Lučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar