U trendu

Akademija umetnosti NS pobednik konkursa Kaleidoskopa kultur

NOVI SAD – Novosadski Kaleidoskop kulture, u saradnji sa institucijom novih likovnih medija Ars Elektronikom, organizovao je konkurs za izlaganje na paviljonu Ars Elektronike u Kreativnom distriktu na Velikom Limanu, a pobedničko rešenje „Vrt“ dala je Akademija umetnosti iz Novog Sada, saopštili su danas organizatori.

Komisija u sastavu istoričara umetnosti dr Sanje Kojić Mladenov i Dobrivoja Erića i master umetnika novih likovnih medija Stanislava Drče ocenila je da je tim Akademije – Konstantin Đuričković, Jelena Gajinović, Aleksandar Danguzov i Edvard Winters – pružio najbolje idejno rešenje za nacionalni paviljon koji će biti organizovan tokom ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture, koji se održava od 2. septembra do 8. oktobra.

„Vrt“ je i deo postojećeg godišnjeg projekta Akademije „Razlike“, čiji je cilj da kroz različite umetničke, društvene, socijalne i političke forme izražavanja istraži oblasti socijalnih, ekonomskih, kulturnih i političkih razlika.

Pored svojevrsnog sjedinjavanja svih umetničkih oblasti, „Razlike“ se zasnivaju i na učestvovanju sva tri departmana Akademije i njihovoj međusobnoj interakciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.