U trendu

Akustičarski dvojac Vlada i Bajka održao koncert u Ateljeu 212

BEOGRAD – Akustičarski dvojac Vlada i Bajka održao je koncert „Prvih 50 godina“ na velikoj sceni Ateljea 212. i oduševio publiku u davno rasprodatoj sali ovog beogradskog pozorišta.

Ambijent pozorišne sale potpuno je odgovarao izvođenju velikih hitova jednog od najvažnijih akustičarskih jugoslovenskih bendova kao što su „Oblak“ i „Beograd“.

Uz Vladu i Bajku su na sceni svirali Duda Bezuha, klavijaturista Zoran Radetić, basista Dragan Ivanović i bubnjar Petar Radmilović, kao i saksofonista Maks Kočetov, a za usnom harmonikom je bio Pera Džo Miladinović.

Vlada i Bajka su uz grupe S vremena na vreme, Suncokreti, kantautorku Jadranku Stojaković i Ibricu Jusića obeležili jugoslovensku akustičarsku scenu.

Vlada i Bajka su debitovali singlom „Zvuk tišine/Cecilija“ (1971), sa obradama pesama Sajmona i Garfankla, ali su se autorski oglasili 1973. nastupima na festivalima i na nekoliko singlova sa Markovićevim kompozicijama „Dok te gledam“, „Lutanja“ i „Novi svet“.

Gitaristi i pevači Vladimir Marković i Dragutin Balaban su nakon singla „Oblak/Za koju noć“, na stihove pesnika Dobriše Cesarića, prestali da rade 1975. godine.

Vlada i Bajka su obnovili rad za album „Ja nisam ja“ (1994), sa koga se izdvojila pesma „Beograd“, gde su gostovali glumci Dragan Nikolić, Nikola Kojo i Dragan Bjelogrlić, kao i muzičari Bora Đorđević i Dušan Prelević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar