U trendu

Aleksandar Fomin: U filmu „Mladić“ se oseća ruska duša

BEOGRAD – Prošlog vikenda u glavnom gradu Srbije po prvi put je održan Festival Ruskog Filma , koji od 2020. godine organizuje kompanija Roskino uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije.

Za tri dana MTS Dvoranu u Beogradu posetilo je preko 1200 ljudi, a najveći interes publike izazvala je komedija „Želim da se udam“ sa Milošem Bikovićem.

Srpski gledaoci su takođe videli komediju „Mladić“, triler „Sama“ zasnovan na istinitim događajima, bajku „Konjić Grbonjić“ i animirani film „Fiksizi protiv rakobotova“.
Sala je bila dupke puna na svim filmovima.

Nova ostvarenja ruske kinematografije pogledali su i predstavnici srpskog filma i šou biznisa, a među njima i Stevan Piale.
Jedan od filmova, komediju „Mladić“, publici je predstavio sam reditelj Aleksandar Fomin.
Reditelj Aleksandar Fomin kaže da nosi izuzetne uspomene sa Festivala Ruskog Filma u Beogradu.

„To je moj prvi dugometražni film u svojstvu reditelja i prvi put da moj film gleda publika u stranoj zemlji, tako da sam bio jako uzbuđen. Publika je srdačno dočakala mog „Mladića“, sala je bila prepuna, ljudi su se smejali, aplaudirali – bilo je odlično. Prilikom razgovora sa publikom skoro da mi nisu postavljali pitanja, uglavnom su se zahvaljivali. Mnogi su govorili da bi želeli da češće gledaju ruske filmove. Jedan čovek je rekao da se u filmu „Mladić“ oseća ruska duša i da je ta priča jako bliska srpskoj publici. Siguran sam da imamo puno sličnosti, i zato se svaki zaista iskreni film ruski ili srpski može dopasti publici u našim zemljama.“ kazao je Fomin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.