U trendu

Almodovarove „Paralelne majke“ od danas u srpskim bioskopima

BEOGRAD – Nakon premijernog prikazivanja na ovogodišnjem FEST-u, novi film čuvenog reditelja Pedra Almodovara, „Paralelne majke“, od danas (28.aprila) može se pogledati u bioskopima širom Srbije, saopštili su distributeri.

Za glavnu ulogu u ovom filmu Penelope Kruz osvojila je nagradu za najbolju glumicu na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

Film Paralelne majke je koloritna i životna drama na kakve smo navikli od Almodovara, koja paraleno prikazuje životne puteve dve žene, Janis i Ane, koje se sreću u bolničkoj sobi pred porođaj.

Obe su same i zatrudnele su slučajno. Janis, sredovečna, zbog toga ne žali, već se raduje.

Mlađa, adolescentkinja Ana, je uplašena i traumatizovana.

Dok se kao mesečari kreću po bolničkim hodnicima, Janis pokušava da je ohrabri.

Nekoliko reči koje razmene u tim satima stvoriće veoma blisku vezu između dve žene, koja se igrom slučaja kasnije razvija i komplikuje i na odlučujući način menja njihove živote.

Osim Penelope Kruz, u filmu igraju i Rosi de Palma, Aitana Snačez-Gihon, Izrael Elahalde, Đulijeta Serano, Danijela Santijao…

Film Paralelne majke kojim se Almodovar ponovo, kao reditelj i scenarista, vraća na temu koju najbolje poznaje i koja ga je proslavila – ženski univerzum, imao je svetsku premijeru na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 2021.godine, a mediji su ocenili da je uloga u ovom filmu najbolje izvođenje Penelope Kruz u njenoj karijeri.

Film je nominovan i za Zlatni globus u kategorijama najboljeg stranog filma i najbolje originalne glazbe.

U trci za prestižnu špansku nagradu Goya, film „Paralelne majke“ nominovan je u čak osam kategorija, uključujući i kategorije za najbolji film, reditelja i glavnu glumicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar