U trendu

Američka SF serija „Predstraža” od 9. februara na SCI FI

BEOGRAD – Treća sezona američke naučno-fantastične serije „Predstraža” (Outpost), koja je snimana u Beogradu i celoj Srbiji, premijerno će biti prikazana 9. februara u 21 sat na kanalu SCI FI.

Nove epizode popularne serije emitovaće se utorkom na tom čuvenom kanalu, a serija je i snimana i montirana u Srbiji, pri čemu je korišćen kompleksan studijski set i brojne lokacije, među kojima su: Kalemegdan, Smederevska tvrđava, Petnička pećina kod Valjeva, klisura reke Vratne u istočnoj Srbiji.

U ovoj avanturističkoj fantaziji glavnu ulogu tumači Džesika Grin kao Talon, jedina preživela iz rase poznate pod nazivom Crna krv (Blekblads).

Prva sezona je bila fokusirana na njene avanture gde se osvetila za masakr izvršen u njenom selu od strane bande plaćenih ubica, dok se u drugoj sezoni suočavala s novim pretnjama.

U trećoj sezoni nju je izdala njena sopstvena vrsta, i ona pokušava da izmiri svoje prijatelje, ljude, sa nasleđem Crne krvi.

Dok saznaje više o svojoj izgubljenoj porodici, Talon mora da razlikuje istinu od prevare da bi rešila misteriju svog porekla.

Brojni filmski radnici iz Srbije učestvovali su u stvaranju treće sezone serije „Predstraža“, među kojima su glumci: Predrag Bjelac, Radivoje Raša Bukvić, Tijana Upčev, Dragan Mićanović, Tamara Aleksić, Jelena Stupljanin, Zoran Pajić, Daniel Kovačević, Miloš Đuričić.
Kostimograf je Ivana Vasić Ingliš, direktor fotografije Igor Šunter, reditelj Milan Todorović, i još mnogi drugi.

U drugoj sezoni 2019, osim Mićanovića, čiji je lik ostao dalje u seriji, igrali su mnogi srpski glumci – Nikola Rakočević, Nikola Šurbanović, Miloš Timotijević, Jelena Gavrlović, Nikola Vujović, Marina Vodeničar, Monika Romić, Vahidin Prelić, Milorad Kapor, Stefan Radonjić, Mladen Andrejević, Marko Stojanović, Džek Dimić, Mladen Sovilj i drugi.

Izvršni producenti su kreatori čuvenih hit SF serija „Zvezdana kapija” i „Zvezdana kapija SG-1” – Din Devlin i Džonatan Glasner.

Treća sezona serije „Predstraža” sastoji se od 13 epizoda, čije je emitovanje planirano širom sveta: SAD, Velika Britanija, Afrika, Evropa, uključujući Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju na kanalu SCI FI.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.