U trendu

Džeremi Ajrons u Crnoj Gori

U utorak 27. avgusta uveče, na poligonu vojnog remontnog zavoda „Sava Kovačević“ u Tivtu započelo je snimanje igranog filma „Matilda“. U skladu s novim trendovima kulturne saradnje doskora zaraćenih balkanskih zemalja, radi se o italijansko–hrvatsko–srpskom mišmašu: proizvodnju finansiraju italijanska nacionalna televizija RAI, kao i kompanija I. T. iz Rima, dok je izvršni producent takođe italijanska kuća Film 87 International. Reditelj ovog ostvarenja, koje pretenduje na to da ukaže na besmislenost najskorijih ratovâ na teritoriji bivše Jugoslavije, jeste Nina Mimica iz Hrvatske. Snimanje će trajati jedanaest nedelja i odvijaće se na više lokacija u Crnoj Gori (Tivat, Budva, Jaz, Rafailovići, Cetinje).

U glavnoj ulozi pojavljuje se fatalni Džeremi Ajrons (Jeremy Irons), koji igra pukovnika UNPROFOR-a Depetrisa. Naslovnu rolu tumači mlada ukrajinska nada gruzijskog porekla Nuca Kuhanidze. Matilda beži iz sela u okolini Mostara, dospeva u Split, u kom upoznaje sredovečnog pukovnika. Među njima se rađa platonska ljubav, ali on iznenada gine. Njegovu smrt istražuje francuski novinar, kog igra Predrag Miki Manojlović.

Prema nezvaničnim informacijama, Džeremi Ajrons je, pripremajući se za početak snimanja, deo leta proveo i na crnogorskom elitnom Svetom Stefanu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar