Američki muzičar Džeri Džosef održaće koncert 11. februara Mts dvorani

BEOGRAD – Američki gitarista, muzičar, tekstopisac Džeri Džosef nastupiće prvi put u Lisabon baru u Mts Dvorani 11. februara, kada će ujedno promovisati aktuelni studijski album „The Beautiful Madneš“.

Kako ga stručna javnost opisuje, Džosef je „trostruka pretnja“- plodan i uspešan tekstopisac, uverljiv pevač i neodoljiv izvođač.

Poreklom iz Los Anđelesa, Džeri Džosef dokazao se u više od 30 godina karijere kao solo umetnik, ali i sa bendom „The Jackmormons“, supergrupom „Stockholm Syndrome“, duom „The Denmark Veseys“ i njegovim voljenim kultnim bendom iz 80-ih “Little Women”.

Proputovao je svet i doživeo mnoge avanture, što se i odražava u njegovim pesmama.

Publika koja ga je već videla uživo uverila se da muzičar oko sebe lako okuplja verne obožavaoce, čiju odanost nagrađuje beskrajnom energijom na pozornici i oslobađajućim tekstovima.

Za sada poslednji studijski bum „The Beautiful Madneš“ objavljen je tokom 2020. godine i dobio je pozitivne kritike od stručne javnosti.

Na iznenađenje mnogih koji ga znaju, ovo mu je tek prvi album koji je objavio u Evropi, a po redu čak 29. album.

Album je objavila diskografska kuća “Decor Records” u Evropi, Velikoj Britaniji, Australiji i Novom Zelandu i kuće “Cosmo Sex Sćool/Soundly Music” u Severnoj Americi.

Na albumu Džosefa prati grupa “Drive-By Truckers”, a produkciju potpisuje njihov frontmen Hud Paterson (Hood Patterson).

„Džeri je za mene ikonska figura koja bi, u nekoj alternativnoj stvarnosti, lako mogla biti jedna od najvećih svetskih zvezda. Jedan od najboljih nastupa uživo koje sam ikada video i jedan od mojih omiljenih tekstopisaca ikada“, izjavio je Paterson o kolegi Džosefu.

U više od tri decenije karijere, Džeri Džosef je prikupio impresivan katalog albuma, proputovao je ceo svet, usavršio je svoje koncertne nastupe, sa preko 150 koncerta godišnje.

Događaj u Lisabon baru Mts Dvorane organizuje poznata koncertna agencijja “Rock svirke”, koja će realizovati premijerni nastup američkog kantautora i u Banja Luci -13. februara u “KSET Pabu”.

Džosef je primljen u „Oregon Music Hall of Fame“ 2015. godine.

Neumorni umetnik je uz mnoge svetske turneje osnovao neprofitnu organizaciju „Nomad Music Foundation“, koja deluje kao svojevrsna rokenrol škola za raseljene tinejdžere u konfliktnim područjima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.