U trendu

Anastasia: Moram da se naviknem na činjenicu da sa prvakinja Narodnog pozorišta

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je operska pevačica Sanja Anastasia koja je govorila o ulasku u 2023. godinu kao nova stalna članica Narodnog pozorišta.

„Na tu titulu moram da se naviknem, mnogo puta samoj sebi da ponovim – prvakinja Narodnog pozorišta. Zvuči divno!“, istakla je Anastasia.

Prema njenim rečima, u ansambl Narodnog pozorišta je ušla sa zadovoljstvom na predlog upravnika kuće Svetislava Buleta Goncića i direktora Opere narodnog pozorišta Nikole Mijailovića. 

Prvi nastup i njeno predstavljanje u Narodnom pozorištu bilo je 13. januara na novogodišnjem koncertu, a očekuje je 29. januara nastup u operi „Trubadur“. 

„Moja uloga u Narodnom pozorištu biće podstrek mojim kolegama, pomoć, šta god i gde god je potrebno, i moja nesebična i velika ljubav koju želim da proširim i podelim sa celim Beogradom i uskoro svetom“, naglasila je umentica.

Govoreći o „Trubaduru“ Đakoma Pučinija, Anastasia je rekla da je Azučena jedna od njenih omiljenih uloga.

„Vrlo je škakljiva tema jer se radi o majci koja štiti svoje dete. To je jedna od uloga koju sam najkasnije počela da pevam, ali sa najvećim zadovoljstvom. Radujem se jako i imam tremu pred nastup pred beogradskom publikom, pred mojima i sa mojim kolegama u Narodnom pozorištu. Želim da kren i nova era dizanja kvaliteta Narodnom pozorištu“, navela je Anastasia.

Iz dosadašnje karijere Anastasia je Arenu di Verona gde je šest godina uzastupno nastupala u najvećim predstavama za ,mecosopran, pre svega Verdijevima. 

Anastasia poziv za Areni di Verona nije bila očekivala i izuzetno je „zahvalna za to jedno neverovatno iskustvo“ nastupa na najvećoi operskoj pozornici na otvorenom u svetu.

„Tu srećete sve najveće zvezde današnjice. Imala sam priliku da sa mnogima stanem na scenu, među njima sa Plasidom Domingom“, istakla je Anastasia. 

Posebnost nastupa u Areni di Verona je podela uloga često nejasna do pred samu izvođenje, primetila je Anastasia. 

„Ođednom se pojavljuje Domingo! Ja kao pala s Marsa, pošto nisam očekivala da je moje ime s njim. Nikad se nisam nadala da ću pevati u italiji italijanski repertoar“, priznala je Anastasia. 

Prema njenim rečima, prostor Arene di Verona predstavlja dodatno iskušenje pošto se orkestar nalazi 20 metara ispred pevača, „dirigenta vidite, ne vidite, kolege ne čujete jer ste udaljeni dosta i nemate suflera i nikakve monitore“.

„Završava se predstava idemo na aplauze. Dali ste svoj maksimum. Bacaju vam cveće na scenu i tek tada se budite iz sna, od toga momenta“, priznala je Anastasia. 

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.