U trendu

Andriji Kuzmanoviću „Zoranov brk“

ZAJEČAR – Na 28. „Danima Zorana Radmilovića“ glumac Andrija Kuzmanović dobio je sinoć nagradu „Zoranov brk“ za ulogu Pripovedača u predstavi „Osama-Kasaba u Njujorku“, Zvezdara teatra!

Ovaj pozorišni festival koji se održava u Zaječaru pre svega je posvećen glumačkoj igri, a „Zoranov brk“ koji se dodeljuje najboljem glumcu večeri je najprestižnija nagrada.

„Imam jednu teoriju da je omiljeni glumac onaj koga bi voleo najviše da zagrliš, a to je ovaj čovek čiju sam nagradu večeras dobio. Verovatno još nisam svestan koliko sam srećan zbog predstave i zbog svega, ali je ovo definitivno nešto što mi mnogo znači u životu“, rekao je po dobijanju svog prvog „Zoranovog brka“ Andrija Kuzmanović.

Predstava „Osama-Kasaba u Njujorku“ nastala je po romanu Vladimira Kecmanovića, u adaptaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj predstave.

Ekipu čine mladi gluci Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović, i samo je njihov polet mogao obojiti sivu priču o ratu, koja je u pozadini predstave.

Na ovogodišnim „Danima Zorana Radmilovića“ tokom osam dana u takmičarskoj konkurenciji i pratećim programima odigrano je 17 aktuelnih pozorišnih predstava iz Srbije, regiona, Rumunije, Bugarske.

Festival se završava večeras.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.