U trendu

Animirani serijal Pafini najgledaniji na platformi Apple TV

BEOGRAD – Kratkometražni animirani serijal “Pafini” italijanske producentkse kuće “Iervolino Entertainment”, sa kancelarijama u Beogradu i Novom Sadu, našao se na prvom mestu po gledanosti već u prvoj nedelji prikazivanja na Apple TV platformi.

U stvaranju ovog projekta učestvovali su i zaposleni u domaćem “Iervolino Studios”, koji kreiraju čudesan svet animacije serije od čak 250 petominutnih epizoda.

U pitanju je zapravo nastavak animiranog filma “Misija Arktik” ili njegov tkz. “spin off”, koji je takođe osvojio srca publike širom sveta, a posebno u Americi, gde se nalazi kao treći najgledaniji naslov u svojoj kategoriji na striming platformi Netflix.

Serijal “Pafini” dostupan je na Apple TV i Amazon Prime digitalnim servisima.

“Veoma mi je drago da naše ideje i kreativna obrada važnih društvenih pitanja poput rasne i polne jednakosti, kao i zaštiteživotne sredine nailaze na odličan prijem kod gledalaca”, izjavio je Andrea Iervolino, direktor i osnivač kuće Iervolino Entertainment, koja je ove godine počela rad u Srbiji.

“Verujem da i ovako kompleksne teme možemo napraviti privlačnim i najmlađoj publici, a podizanje svesti o gorućim temama je upravo naš cilj pored, naravno, pružanja kvalitetne zabave”.

“Pafini” prate avanture pet arktičkih ptica, pomoćnike lukavog morža Otoa, a glavna uloga poverena je Džoniju Depu, čiji su glas, lik i pojedine crte ličnosti poslužili za formiranje lika ptičice Džoni Paf.

Depu je ovo druga saradnja sa ovom italijanskom kompanijom, nakon nedavne uloge negativca u filmu “Čekajući varvare”, prema istoimenom romanu i scenariju nobelovca Dž. M. Kucija, koji je italijanski predstavnik za kandidaturu Oskara.

Serijal “Pafini” se bavi temama jednakosti i ekologije na zabavan i avangardan način, u želji da skrene pažnju javnosti na aktuelne izazove sa kojima se ova planeta svakodnevno suočava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.