U trendu

Ansambl „Knjaz Miloš“ na mini turneji po Crnoj Gori

PODGORICA – Ansambl „Knjaz Miloš“ Udruženja „U ime živih“ iz Beograda započeće mini turneju po Crnoj Gori sutrašnjim koncertom u Podgorici (27.novembar) u organizaciji Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore, najavili su organizatori.

Ansambl sastavljen od hora i orkestra predstaviće se programom duhovne i svetovne, srpske i svetske muzike i u Pljevljima 1. decembra takođe u organizaciji Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore, Grad Budva organizuje koncert „Knjaza Miloša“ 28. novembra u Petrovcu.

Koncerti ansambla „Knjaz Miloš“ zakazani su i u Nikšiću 29. novembra i Herceg Novom dan kasnije uz podršku tamošnjih lokalnih samouprava.

Mihajlo Rabrenović, predsednik Poslovnog saveta Udruženja „U ime živih“ napominje da su očuvanje vere, jezika i pisma, kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda na ovim prostorima od velikog značaja i deo težnji ansambla „Knjaz Miloš“ da se afirmišu evropske vrednosti.

„Naša misija se ostvaruje u znaku ljubavi, vere, istine i nade, kroz pesmu i muziku. Siguran sam da su to najbolji mostovi ujedinjenja , bratstva i zajedništva među narodima“ kazao je Rabrenović.

U sklopu proputovanja sa ansamblom „Knjaz Miloš“, članovi Udruženja „U ime živih“ posetiće manastire Mileševa i Ostrog.

Gostovanje ansambla „Knjaz Miloš“ realizuje se uz podršku Uprave za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova i Ambasade Srbije u Crnoj Gori, a Udruženje „U ime živih deluje sa blagoslovom patrijaha Porfirija.

Hor i orkestar „Knjaz Miloš“ deluje u okviru Udruženja „U ime živih“ osnovanog u Beogradu 2012. godine sa ciljem da promoviše tradiciju i kulturne vrednosti Srbije u zemlji i inostranstvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.