U trendu

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi „ASAP“ obeležila godišnjicu postojanja

BEOGRAD – Asocijacija srpskih arhitektonskih ASAP obeležilaje danas godišnjicu u prostoru Belgrade Kitćen Party na Dorćolu, zajedno sa predstavnicima medija i najavila partnerstvo na 45. Salonu arhitekture, koje počinje sutra u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi broji 46 članova, okupljenih oko iste ideje – podizanje svesti o arhitekturi u društvu i profesionalnosti u praksi.

Poput IT stručnjaka i gejmera, i oni osvešćuju činjenicu da samo zajedno mogu biti veliki i pojedinačno, i da jedino tako mogu srpsku arhitekturu i sve najbolje od nje, prezentovati dalje svetu.

Osnovni cilj ove asocijacije je da se ljudi iz arhitekture bolje povežu, podele zajednička iskustva, unaprede saradnju i samim tim i celu profesiju.

Članovi ove jedinstvene asocijacije arhitekata podelili su sa prisutnima utiske o dosadašnjem radu, ali i skrenuli pažnju na nedostatak medijskog prostora kod nas za aktivnosti i teme kojima se ovo udruženje bavi, kao i da su spremni da pomognu da se neke stvari promene.

Prisutnima su se obratili predstavnici Asocijacije, Vladimir Đorić, Danilo Dangubić i Igor Marsenić, i predstavili misiju i dosadašnji rad asocijacije ASAP, koja treba da postane arhitektonski stub Srbije oko koga će se tek zavrteti brojni zanimljivi i korisni projekti.

„To je generacija koja razume šire kontekste, moć zajednice i povezivanja, ne misli partikularno i želi da u srpskom društvu zauzme mesto koje im pripada, kao što su uradili i njihovi generacijski parnjaci iz filmske i IT industrije. Ta generacija zna da je važan činilac nacionalne ekonomije i veruje da može dati ključan doprinos promeni percepcije Srbije u svetu“ izjavio je Igor Marsenić, Izvršni menadzer ASAP.

Tokom trajanja 45. Salona arhitekture, narednih mesec dana, ASAP će biti značajan partner koji će doprineti razmeni iskustava između priznatih domaćih i internacionalnih predstavnika struke u okviru 12 različitih panel diskusija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar