U trendu

Bajina Bašta: Danas počinje Bašta Fest

BAJINA BAŠTA – Deveto ozdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, počinje danas i trajaće do 3. juna 2022. godina.

Večeras u 20:30 časova, festival će na Open Air Borići otvoriti glumac Mladen Sovilj.

Takmičarski program čini 25 kratkometražnih filmova koji dolaze iz 25 zemalja.

Publika će imati priliku da pogleda filmove iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Francuske, Austrije, Kine, Kanade, Egipta, Belgije, Čilea, Rusije, Libana, Portugala, Poljske i Italije.

Glavni žiri festivala takođe ima međunarodni karakter, pa ga sačinjavaju srpska glumica Marta Bjelica, crnogorski reditelj Dušan Kasalica i Lana Matić, producentkinja i selektorka Zagreb Film Festivala iz Hrvatske.

Festival ima i muzički program, tako da će u dani trajanja manifestacije nastupati popularna imena srpske klupske scene, dok će na zatvaranju nastupiti beigradski bend KOIKOI.

Muzički program festivala održava se u parku „Borići” i počinje odmah nakon projekcije filmova, svake noći u toku trajanja festivala.

U saradnji sa partnerima iz zemalja u regionu, Drim Short Film Festival iz Struge u Makedoniji i Seanema Film Festival iz Ulcinja u Crnoj Gopri, Bašta Fest je osnovao Balkan Short Film Network, Balkansku mrežu kratkog filma za edukaciju mladih filmskih autora, kao i promociju kratkog filma u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar