U trendu

BDP gostuje sa 4 predstave u Novosadskom pozorištu

NOVI SAD – Četiri predstave Beogradskog dramskog pozorišta gostovaće od 25. do 29. septembra na sceni Novosadskog pozorišta (Ujvideki Szinhaz), u okviru mini festivala „Naši dani“, saopštila je direkcija teatra u Novom Sadu.

Manifestacija je realizovana na osnovu sporazuma o razmeni predstava tri teatra – Novosadskog pozorišta, BDP-a i Srpskog narodnog pozorišta, a na kraju prošle sezone 2020/2021, u junu, BDP je već gostovao sa svojim projektima u SNP-u.

Na programu festivala naći će se predstave iz najnovije produkcije BDP-a, pri čemu smotra počinje 25. septembra sa dramom „Kišne kapi na vrelom kamenju“ filmskog reditelja Rajnera Vernera Fasbindera, u režiji Juga Đorđevića.

Nakon toga, 27. septembra, na sceni će se odigrati nemački komad „Dan kada ja nije više bilo ja“, u režiji Tare Manić.

Ovo je drama o obično porodici u kojoj se jednog dana desi nešto neobično.

Prema rečima rediteljke, u ovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, ali kroz apsurd u današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji.

Na repertoaru je 28. septembra i „Plastelin“ riskog pisca Vasilija Sigareva, u režiji Marka Torlakovića.

Priča prati hronološki niz nesrećnih okolnosti i događaja koji se dešavaju glavnom junaku Maksimu.

Četvrta drama koja će se 29. septembra izvesti pred novosadskom publikom jeste „ Baal“ Bertolta Brehta, u režiji slovenačkog umetnika Diega de Bree.

Kako je davno naveo sam pisac o svom delu, junak Baal putuje prema svom neizbežnom samouništenju, a njegova želja da ispuni Nebo bez Boga prisiljava ga da prezire već opustošeni svet.

Preokupiran vrednostima, verom i ljubavlju, domovinom i zakonom, lagano počinje da se igra sa đavolovim repom, a njegov ples izaziva smrt.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar