“Beležnica profesora Miškovića” 22. maja na Superstar TV

BEOGRAD – Ekranizacija romana “Beležnica profesora Miškovića” Ratka Dmitrovića u vidu televizijske serije od 12 epizoda, krenuće sa premijernim emitovanjem 22. maja na kablovskom kanalu Superstar TV, dok će prva epizoda ekskluzivno biti prikazana već sutra od 20 časova na YouTube kanalu iste televizije.

Serija u režiji Miroslava Lekića odlazi korak dalje u žanrovskom izrazu, i dolazi u domen misterije, fantazije i detektivskog trilera, u produkciji kompanije Telekom Srbije i kuće Košutnjak film.

Poslednjih godina domaća produkcija TV serija nesumnjivo doživljava svoju renesansu u neverovatnoj hiper produkciji, gde se na godišnjem nivou realizuje između 30 i 50 novih serijskih projekata, čak i u doba pandemije.

Zahvaljujući saradnji Telekoma Srbija sa platformom “Videomite”, jednim od najvećih evropskih YouTube partnera, pretpremijerno prikazivanje prve epizode serije “Beležnica profesora Miškovića” biće održano sutra od 20h na YouTube kanalu Superstar TV-a.

Kako najavljuju iz produkcije, publika će pratiti seriju sa zagonetnim zapletom, nesvakidašnjim likovima, natprirodnim elementima, neočekivanim obrtima i uzbudljivom atmosferom.

Naizgled dosadan intervju sa udovicom etnologa profesora Miškovića, pretvoriće se u početak živopisnog putovanja u nepoznato za mladog radoznalog novinara i glavnog junaka serije – Boška.

Nakon što od udovice dobije beležnicu pokojnog profesora, koja čuva naučno neobjašnjive tajne, Boško, rešen da ih odgonetne, kreće putem koji će ga odvesti do ljudi, mesta i situacija o kakvima nije mogao ni da sanja.

U lavini čudnih događaja, pokušavajući da otkrije istinu i shvati povezanost prošlosti i sadašnjosti, stvarnosti i iluzije, glavni junak i njegovi najbliži dospeće u životnu opasnost i otkriti da je realnost neobičnija od svake fantazije.

Serija je domaći odgovor na američku popularnu seriju paranormalnih pojava “Dosije X” autora Krisa Kartera, samo što ovde nema FBI agenata, već novinara istraživača.

Režija je poverena Miroslavu Lekiću, koji poslednjih godina potpisuje veoma gledane TV serije – „Ubice mog oca“, „Državni službenk“, „Švindleri“.

Tandem scenarista su bili Radoslav Lale Pavlović i Kosta Peševski, a uz njih je dve epizode pisao i Đorđe Milosavljević.

Nakon internet pretpremijere, auditorijum će moći seriju da prati svakog vikenda od 22. maja, po dve epizode za vikend.

Velika glmačka ekipa je angažovana na ovom projektu: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krivokapić, Dejan Lutkić, Danica Radulović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

Serija “Beležnica profesora Miškovića” će se emitovati na kanalu Superstar koji mogu pratiti korisnici iris TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT TV, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko MTEL Global.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.