U trendu

Bend Buč Kesidi otvorio večeras 12. Arsenal fest u KG

KRAGUJEVAC – Popularni elektro pop bend – duo Buč Kesidi otvorio je sinoć 12. izdanje rok festivala „Arsenal fest“ u Kragujevcu.

Nakon njih su nastupili Stefan Milenković i Dr Nele Karajlić saspektaklom „Rock El Clasico“, kao i grupa Negative.

Levoruki indi rok-elektro-disko duo iz Pančeva Buč Kesidi čine Luka Racić (gitara i vokal) i Zoran Zarubica (bubnjevi i vokal).

„Dobro veče, mi smo bend Buč Kesidi iz Panceva“, kratko su se predstavili momci ovog veoma traženog tandema i zasvirali hit „Euforija“, te odmah napravili pometnju i euforiju u publici.

Njihova ciljna grupa na ovom 50-minutnom nastupu – tinejdžeri, prevashodno pripadnice lepšeg pola ili mladi parovi, uživali su u svakoj pesmi sa set liste.

„Da li može jedna numera za đuskanje a da se ne zove – đuskanje? Hajde da vidimo kukove, da se mrdaju, vi u prvim redovima, siguran sam da svi imate dovoljno prostora“, Luka Racić je sve vreme animirao fanove.

Zarubica je posvetio emotivne reči preminulom muzičaru Mikici Zdravkoviću, jednom od ključnih ljudi Arsenal festa i mužičara iz pank rok bendova Čovek bez sluha i Vesele osamdesete.

Zdravković je preminuo krajem 2020. godine od posledice korona virusa, a Buč Kesidi mu je posvetio hit Kafe aparat.

„Da li smo otvorili Arsenal fest kako dolikuje?“, imao je Zarubica potrebu da stalno proverava puls publike, da se uveri da su fanovi zadovoljni u potpunosti.

Niz razigranih i dinamičnih numera se nastavio sa naslovima „Kasno je“ i posebno „Tiho“.

Za kraj su ostavili ubedljivo najveće hitove sa donekle bliskom tematikom: „Nema ljubavi u klubu“ i „Đuskanje ne pomaže“, izuzetni aduti sa drugog albuma „Euforija“ (2019), sjajno prihvaćeni od publike i kritike.

Nekoliko hiljada mladih u publici želelo je barem jedan bis, ali to se nije desilo, već je spektakl u vidu velikog broja konfeta bio završnica vizuelno atraktivnog koncerta.

Arsenal fest traje do 3. jula ujutru, a vodeće zvezde biće inostrane grupe Placebo i Thievery Corporation.

Predviđeno je da festival okupi više od 50 domaćih i stranih muzičara, dok se tokom tri dana očekuje više od 40.000 posetilaca.

Festival se odvija u istorijskom kompleksu Kneževog Arsenala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.