U trendu

Bend OPS otvorio sezonu letnje scene BDP-a

BEOGRAD – Letnja scena Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) sinoć je otvorena koncertom benda OPS koji predvodi kao pevač i kompozitor, glumac Slobodan Boda Ninković.

Na otvaranju treće sezone „BDP Globos arene“ glumac Zoran Đorđević je poželeo da njeno gledalište bude puno, a potom je najavio svog „kolegu penzionera“ Ninkovića i njegov bend.

Pred kolegama iz ansambla BDP-a i posetiocima u ispunjenoj „BDP Globos areni“ Ninković je sa OPS-om je izveo pesme sa aktuelnog prvog albuma benda „Mala prodavnica delikatesa“ (2021).

Bend je, uz odličan zvuk u prostoru, žanrovski šećući od bazičnog rokenrola, preko hard roka i repa do šansone raspoloženo izveo duhovito intonirane pesme kao što su „Taksi rokenrol“, „Televizija“, „Pobuna“ i „Jamdiridaj“.

OPS-u je gost u instrumentalu „Ulazak u kokošarnik“ bio frulaš Nebojša Brdarić, čiji je solo album „Vojvođanska frula“ nedavno izašao.

Beogradska publika je aplauzima između pesama bodrila bend, a Ninković je pred svirku rekao novinarima da je zahvalan svom doskorašnjem pozorištu što je pružilo šansu OPS-u za prvu koncertnu promociju debija u Beogradu.

OPS je osnovan u Smederevu 1977. godine, koncertno su debitovali na festivalu Omladina u Subotici, da bi pobedili 1979. na Zaječarskoj gitarijadi.

Međutim, osim nekoliko demo snimaka, bend nije objavio ništa do raspada sledeće godine, a Ninković je to objasnio postepenim odlaskom u vojsku mnogobrojnih članova benda.

OPS se prvi put ponovo okupio privremeno 2010. godine, a stihopisac Jovica Tišma je novinarima u „BDP Globos areni“ rekao da je bend i sada ostao retro, iako osim trojice originalnih članova postavu čine „neki klinci sa dobrom energijom“.

„Ako hoćete da znate kako izgleda pravi rok danas izgleda upravo ovako – debelo, matoro, sedo. Jer više niko ne svira rokenrol. Klinci idu za svojom muzikom“, rekao je Tišma.

U „BDP Globos areni“ program će trajati do kraja septembra, a posle OPS-a slede predstave „Antigona“ 8. i 9. juna, „Trpele“ 10. i 11. juna, „U raljama života“ 12. i 13. juna i druge.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar