U trendu

Beogradska filharmonija i Felc izvode džez i klasiku

BEOGRAD – Šef-dirigent Gabrijel Felc ponovo je pred Beogradskom filharmonijom 19. novembra u Kolarcu, a program koncerta je u znaku neobične kombinacije džeza i klasike, najavili su iz BF.

Publika će imati priliku ponovo da čuje pijanistkinju Aniku Trojtler.

Jedna od najperspektivnijih pijanistkinja mlađe generacije, Anika Trojtler, po treći put nastupa sa Beogradskom filharmonijom.

Njeni prethodni dolasci bili su vezani za nepredviđene okolnosti budući da je Anika herojski „uskakala“ u termine umetnika sprečenih da nastupe u ranijim filharmonijskim sezonama.

Pijanistkinja je ostavila izuzetan utisak kako kod publike tako i kod filharmoničara, a nakon Klavirskih koncerata Klare Šuman i Mocarta, ovoga puta izvodi monumentalni Bramsov Koncert broj 2.

Koliko je Filharmonija furiozna, muzičari će pokazati u izvođenju dela Švajcarskog kompozitora Rolfa Libermana, pod nazivom „Furiozo“.

Iako premijerno izvedeno pre više od sedam decenija, ovaj miks džeza i klasične forme još uvek predstavlja ekstravaganciju i pravu poslaticu za ljubitelje modernijeg i ritmičnog zvuka.

Nastup šefa-dirigenta Gabrijela Felca i Beogradske filharmonije, kruniše Štrausova maestralna simfonijska poema „Smrt i preobrašenje“, u kojoj kompozitor muzikom efektno dočarava dramu poslednje čovekove bitke, smrt i spasenje duše.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar