U trendu

Beogradska premijera „Magbeta“ 24. septembra u BDP-u

BEPGRAD – Predstava „Magbet“, po delu Viljema Šekspira, u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića, posle premijernog izvođenja na Festivalu Grad teatar Budva 16. avgusta svoju beogradsku premijeru imaće u subotu, 24. septembra na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Predstava je nastala u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Novosadskog pozorišta „Ujvideki Szinhz“, ITAKA Art centrom i Grad teatrom Budva.

U predstavi igraju: Anica Petrović, Nevena Nerandžić, Maja Stojanović, Jelena Simić, Dejan Đonović, Branislav Jerković, Arpad Mesaroš, Marko Marković, Milan Zarić, Sonja Isailović, Pongo Gabor, Ivana Pančić.

Scenografiju potpisuju Nikita Milivojević i Željko Piškorić, kostimograf je Jelena Stokuća, kompozitor Dimitris Kamaratos, a koreograf Amalija Benet.

Nikita Milivojević napominje da je ušao u pripremu predstave iz osećanja da bi mogao zejedno sa glumcima da ponudi potpuno novo tumačenje.

„Mislim da smo imali želju da rasklopimo i sastavimo Magbeta na neki novi način, a da sačuvamo strukturu. U procesu rada on je bio jedno istraživanje vezano za snove. Onog časa kada mu veštice saopšte proročanstvo za njega život postaje košmar i ideja čitave predstave je taj košmar. Zadovoljan sam jer sam uradio jednu vizuelnu predstavu za koju sam se dugo spremao, o kojoj sam dosta razmišljao i do koje mi je jako stalo. Nisu bili nimalo laki zadaci za glumce i posle svega imam jedan veoma dobar utisak nakon premijere. Predstava računa na jedan doživljaj gledaoca, na nešto što je manje racionalno, a više intuitivno. Muzika, svetlo i ambijent rade u atmosferi košmara o kom govorimo“ rekao je Milivojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar