U trendu

Beogradski sindikat objavio novi singl i spot „Danima“

BEOGRAD – Hip hop grupa Beogradski sindikat objavila je u nedelju novu pesmu i spot „Danima“ povodom svog 22. rođendana, a spot je već dostigao više od 160.000 pregleda na YouTubu.

Numera govori o aktuelnoj situaciji u Srbiji i svetu, koja izaziva apatiju i otuđenost, a najnoviji singl donekle prati prethodnu pesmu “Izvini, Srbijo”, objavljenu tokom pandemije oktobra 2020.
„Nismo znali šta je kapital, ali jednog dana je postao bitan veliki novac i interes sitan, u bezdušnom moru se udavi svako ko ne ume tako da pliva“, poručuju članovi benda u novoj numeri koja jasno pripoveda o stanju malodušnosti koje je zavladalo u srpskom društvu.
Kao i svaka njihova pesma i najnovija šalje višeslojne poruke javnosti, oslikava stanje u zemlji i probleme sa kojima se građani svakodnevno susreću: kriminal na ulicama, odlazak iz zemlje, korupcija, partokratija.

„Beogradski sindikat“ je od početka karijere duge više od dve decenije uvek bio bend koji reaguje na promene u društvu, čije pesme nikada ne prođu nezapaženo, kao što je uspeh imao i singl neposredno pre pandemije „Sviće zora“ (februar 2020), na temu problematičnih litija u Crnoj Gori, koje su bile protiv spornog zakona o slobodi veroispovesti.
Neki od stihova pesme “Danima” kažu sledeće: “Jer danas niko više nema vremena u oči da te pogleda, K’o čovek da te sasluša i kaže da će biti sve k’o nekada, Svet je samo kulisa, Samo lepa scenografija, Kula od karata koju promaja savija, Samo laž i mimikrija…”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.