“Berači snova” premijerno 11. marta u Zvezdara teatru

BEOGRAD – Više puta odlagana premijera nove komedije “Berači snova” po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Božidara Đurovića, konačno će se ostvariti 11. marta na sceni Zvezdara teatra, saopšteno je iz ovog beogradskog pozorišta.
Glumačku podelu komada čine Hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić.

Priča glavnih likova prati život seoske porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline.

Ipak, te maline su samo milje iza koga se kriju mnogo važnije i komplikovanije životne teme današnjice, ispričane kroz zanimljive i duhovite likove.
Scenografiju potpisuje čuveni i nagrađivani Geroslav Zarić, kostime je izradila Marina Vukasović Medenica, dok je autor muzike Zoran Erić.

„‘Berači snova’ su priča o našim ljudima, o kumovima i komšijama, sinovima i majkama, očevima i kćerima, i o jednom dedi, a svima njima izmiče sadašnjost dok zagledani u budućnost pate zbog prošlosti.“, najavio je predstavu pisac komada Vladimir Đurđević.

Reprize „Berača“ su zakazane u tri termina: 12, 19. i 26. marta na sceni „Danilo Bata Stojković“.

Pored ove premijere, s martovskim repertoarom nakon duže pauze vraća se „Klaustrofobična komedija“ Dušana Kovačevića, a igraće se i drugi hit naslovi „Osama-Kasaba u Njujorku“ Vladimira Kecmanovića, „Voz“ Kormaka Makartija, „Generalna proba samoubistva“ takođe Dušana Kovačevića i „Ljubav u Savamali“ Ivana M. Lalića.

Publika može vratiti sve neiskorišćne karte zbog otkazivanja predstava tokom januara i februara na blagajni pozorišta, ili zameniti za neku drugu predstavu sa martovskog repertoara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.