U trendu

Besplatne radionice za decu i mlade tokom januara i februara

BEOGRAD – Besplatne radionice za decu i mlade uzrasta od 14 do 19 godina održavaće se svake subote tokom januara i februara u Kulturnom centru Dorćol i prostorijama Galerije X vitamin, saopštili su danas organizatori.

Po rečima organizatora, „radionice se održavaju sa ciljem da svojim prolaznicima omoguće da se kroz kreativan rad edukuju u oblastima video žurnala, kaligrafije i istorije umetnosti.“

Radionice video žurnala vodi Nemanja Lađić, a na njima će mladi imati prilike da dobiju informacije o teorijskim i istorijskim okvirima video arta i uz pomoć svojih mobilnih telefona nauče kako da razrade, razviju i izvedu svoje ideje.

Na radionicama kaligrafije Jelene Manić će se polaznici upoznati sa umetnošću lepog pisanja, s fokusom na izučavanje ćiriličnog pisma i praktičnu primenu stečenog znanja u iscrtavanju stikera.

Projekat „Šetnja kroz istoriju s Oliverom Tomićem“ obuhvata seriju predavanja iz oblasti istorije umetnosti i teorije.

Teorijska predavanja se održavaju uz redovnu i mladima dostupnu video prezentaciju, a polaznike očekuje i terenski deo – posete i stručna vođenja kroz legate, galerije i muzeje, upoznavanje sa spomenicima kulture u Beogradu, i slično.

Na ovaj način polaznici prepoznaju i stiču dodatno znanje o bogatom kulturno-umetničkom nasleđu i stvaralaštvu svoje sredine.

Ove projekte podržao je Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.