U trendu

BFI počeo saradnju sa njujorškim fotografom Robom Vudkoksom

BEOGRAD – Beogradski festival igre je od danas zvanično otpočeo saradnju sa čuvenim njujorškim umetničkim i modnim fotografom Robom Vudkoksom, koji će potpisati kampanju predstojeće, sedamnaeste festivalske edicije, saopštili su iz BFI.

Rob Vudkoks je pripremio za Beogradski festival igre nekoliko zanimljivijih umetničkih radova i foto instalacija koje će tokom narednih meseci najavljivati program jednog od najvažnijih evropskih festivala umetničke igre, kako u domaćim, tako i u inostranim medijima.
Vudkoks je umetnički i modni fotograf koji živi na relaciji Los Anđeles, Njujork i Meksiko Siti.

Talent za fotografiju demonstrira sa strašću koja je neupitna i zarazna. Radi za brojne poznate i ekskluzivne modne brendove, potpisao je na stotine stranica različitih modnih časopisa u Severnoj i Južnoj Americi, i izlagao svoje foto instalacije u 25 svetskih metropola.

Često producira i projekte koji podižu svest o različitim gorućim društvenim temama, drži radionice i podučava mlade širom sveta.
Izložbu fotografija Roba Vudkoksa će početkom novembra zajednički prirediti Beogradski festival igre i Narodni Muzej u Beogradu, kada će se i ovaj umetnik pojaviti pred beogradskom publikom.
Pod sloganom „Čista senzacija“ glavni program 17. Beogradskog festivala igre, donosi produkcije iz Francuske, SAD, Kanade, Argentine, Nemačke, Brazila, Belgije, Italije, Holandije, Hrvatske, Izraela i Španije, i to od 21. marta do 12. aprila, 2020 godine.
Pored izložbi i majstorskih kurseva, festivalu prethode „Dani igre u Kinoteci“, ali i jedno gostovanje za koje već postoji veliko interesovanje.

U pitanju je nastup prvaka i solista Njujork siti baleta u Novom Sadu i Beogradu, sa fantastičnim repertoarom Žorža Balanšina, Džeroma Robinsa i Kristofera Vildona.

Ulaznice će uskoro biti u prodaji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.