U trendu

Bijonse oborila rekord po broju hit singlova u prvih 20

NJUJORK – Američka pop zvezda Bijonse postala je prva žena sa 20 singlova koji su ušli u top 10 na Bilbordovoj listi „100“, pošto joj je to pošlo za rukom i sa najnovijim hitom “Break My Soul”, objavili su američki mediji.

Ova pesma će se naći na njenom novom studijskom albumu “Renais sance” koji će izaći 29. jula.

Ona je istovremeno bila i prvi ženski umetnik sa 10 hitova u top 10 kao članica neke grupe, što je postigla sa „Destinys Ćild“.

Pored Bijonse, koja je broj od 20 hitova među najboljih 10 u nekom trenutku dostigla danas, to je uspelo još jedino muskim muzičarima Majklu DŽeksonu i Polu Mekartniju.

Pokojni kralj pop muzike ima 30 top 10 singlova u karijeri kao solo umetnik, nakon što je stigao do 11 takvih ostvarenja kao član grupe „DŽekson 5“.

Pol Mekartni ima 34 takva hita sa Bitlsima i još 23 kao solo umetnik.

Poslednji hit Bijonse Nouls „Break My Soul“ objavljen je 20. juna, a ova američka zvezda se nalazi i na julskoj naslovnoj strani magazina Vog.

U izradi ovog singla, osim Bijonse učestvovali su i muzičari The Dream i Triki Stjuart, kao ko-autor i ko-producent. Oni su prethodno zajedno radili na hitu „Single Ladies“.

U listi imena koje su radili na pesmi “Break My Soul” nalaze se, očekivano, i njen suprug Jay-Z, zatim Adam Pigot i Fređie Roš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar