U trendu

Bitef teatar gostuje u Nikšiću i Subotici

BEOGRAD – Predstave Bitef teatra „M.I.R.A.“ biće izvedena 25. novembra na Regionalnom festival glume u Nikšiću, a drama „Kretanje“ gostuje 28. i 29. novembra na festivalu „Dizajer“ u Subotici, najavilo je danas beogradsko pozorište.

Predstava „M.I.R.A.“, u režiji Andraša Urbana sa Mirom Karanović u glavnoj ulozi, inspirisana je likom i delom osnivačice Bitef teatra Mire Trailović (1924-1989) „čiji spomen podseća da za dobro pozorište ne postoje prepreke“, saopštio je Bitef teatar.

Kako se navodi, u formalnom smislu predstave „Kretanje“, Dimitrija Kokanova u režiji Jovane Tomić, i „Kao da kraj nije ni sasvim blizu“ Nikole Zavišića i Maje Pelević, koja je gostovala na nedavnom „MOT“ festivalu u Skoplju, „skrojene su za mali broj gledalaca i parcitipativne – publika doslovno učestvuje u pozorišnom činu“.

„I pored izmenjenih uslova usled sprovođenja mera zaštite usled epidemije Bitef teatar živi i diše. Produkcije Bitef teatra svojom svežinom i hrabrošću plene pažnju regiona“, navode iz Bitefa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.