U trendu

Bjelac: Crna svadba radikalan pomak u domaćoj tv produkciji

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je glumac Predrag Bjelac, koji je govorio o svojoj ulozi sveštenika u „Crnoj svadbi“, aktuelnoj psihološkoj triler-seriji sa elementima vlaške magije, koja po njegovom mišljenju predstavlja radikalan pomak u domaćoj televizijskoj produkciji.

Bjelac je rekao da je njegov otac Ilarion „jedan vrlo drugačiji sveštenik“, „opasan i nepredvidiv“, „kardinal Rišelje među sveštenicima“.

„Nema ga mnogo u seriji, ali očekujemo da ćemo snimati nastavak“, kazao je Bjelac.

Serija u 10 nastavaka „Crna svadba“ scenariste Strahinje Madžarevića i reditelja Nemanje Ćipranića, gde igraju Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac i drugi, prema rečima Bjelca žanrovski je „dosta komplikovana i nema preduslov da se dopadne svakome“.

„Mislim da je izuzetna… da je radikalan pomak u svakom smislu. Drugačija je od svih mogućih koje su se do sada kod nas radile, počev od tehničkih detalja – savršenog zvuka, fantastične muzike, bravurozne kamere, minuciozne režije do stvarno, iskreno, genijalnih glumaca“, ocenio je Bjelac.

Prema njegovim rečima, u „Crnoj svadbi“ su „neki glumci napravili stvarno uloge života“.

Upitan kako gleda na trenutnu veliku televizijsku produkciju u Srbiji, Bjelac je primetio da se „paradoksalno da se kod nas snima više serija nego u Češkoj, koja je daleko razvijenije i jače tržište“.

„Mislim da je raznolikost serija vrlo važna, da kao gledaoci možemo da pronađemo šta želimo. Zanimljivo je i sociolški da posmatram ko šta gleda, jer i neke velike serije koje imaju 1.500.000 gledalaca na RTS-u su vrlo ograničene po pitanju ko ih gleda. Ima i koje se rade na brzinu, da bi se radile, ali ja sam presrećan – samo da se tako nastavi“, zaključio je glumac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.