U trendu

Bjelica: „Državni službenik“ viri u rad službe

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Marta Bjelica koja je govorila o svojoj ulozi u nastvaku serije „Državni službenik“ i pripremi nove predstave u Ateljeu 212 „Drama o kraju sveta“.

Bjelica je rekla da nastavlja igrati Krleta ka oi prethodne dve sezone „Državnog službenika“, ali je sada „poprilično srećna jer ima i melodramskog momenta“.

„Koliko god da je fizički teško ujedno su mi najzanimljivije akcione scene, pa sam u određenim trenucima čak insistirala da nemam pomoć kaskadera. Snimali smo penjanja, preskakanja ograda, bila sam prilično euforična što imam priliku da to sama radim“, istakl je glumica.

Bjelica je rekla da je do sada imala samo priliku da barata oružjem što joj nije bilo dovoljno i jako se raduje svim prilika da na ovaj način glumački upotrebi svoje telo.

Četiri godine od početka prikazivanja „Državni službenik“ treća sezona se čekala zbog situacije sa pandemijom korone, a Bjelica primećuje da serija ima svoju publiku zbog dobre priča koja „radi posao“ i dovoljno je uverljiva.

„Sve to što je tajno nama je uvek zanimljivo. Kako funkcioniše državna služba je oduvek misterija i u svim periodima smo želeli da budemo deo toga ili bar malo da zavirimo. Mislim da ljudi zato i vole (seriju)“, ocenila je Bjelica.

Glumica je dodala da voli deimistifikaciju određenih stvari primenjivati i sopstvenom poslu, „u smislu da nije svaki glumac umetnik“.

„Nemamo priliku da se bavimo umetnošću mi kao glumci toliko često. To su često jako teško uhvatljvi, majušni trenuci koji onda znače celi život“, priznala je Bjelica.

Prema njenim rečima, priču o koroni nije bilo teško implementirati u seriju, ali je „bila velika obaveza igrati te situacije jer je bilo isuviše sveže“.

U Ateljeu 212 Bjelica priprema predstavu „Drama o kraju sveta“ po tekstu i u režiji Olga Dimitrijević u kojoj igraju i Jelena Ilić, Katarina Žutić, Dragana Đukić i Jovana Gavrilović.

Bjelica je rekla da je „Drama o kraju sveta“ „prilično poetičan komad“ koji se bavi čovekovim odnosom prema prirodi, ali i „o jednom ženskom ustanku, revoluciji“.

„Pet jakih žena – ne može da bude nešto loše“, zaključila je glumica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar