U trendu

Bjelica: Lično mi se desila priča filma „Ovuda će proći put“

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jana Bjelica koja je govorila o svoj ulozi u filmu „Ovuda će proći put“ rediteljke Nine Ognjanović, koji će biti prikazan na FEST-u.

Bjelica je rekla da tumači lik Jane, koja ima 18 godina, a priča je bazirana oko odluke da mlad čovek mora preseći u jednom trenutku i odlučiti da li će život nastavti u sredini u kojoj je bio do tada ili krenuti neutabanim putem.

Glumici je tema bila interesanta s obzirom da je i sama jako mlada otišla od kuće, sa 17 godina.

„Mislim da je jako važno baviti se temom odlaska mladog čoveka, jer budućnost sama po sebi je poprilično neizvesna. Vi kao mlad čovek imate potrebu da ubrzate taj trenutak, kada ćete se osamostaliti“, navela je Bjelica.

„Ovuda će proći put“ je nagrađen na nedavnom američkom „Slamdens“ festivalu, a Bjelica je priznala da je film specifičan, i da su u ekipi strahovali „kako će biti prihvaćen, da li će ga razumeti kao ovde“.

„Nagrada žirija je došla kao veliko iznenađenje. Uvek je lep trenutak, zato što osetite da je neko procenio da je trud koji ste uložili bio vredan“, istakla je glumica.

Prema njenim rečima, razumevanju američke publike doprinela je univerzalna poruka, ali je „humor koji prožima film bliži našoj publici“.

„Izazov mi je bio da prikaže priču koja mi se lično desila. Posmatram to sad sa distance, prošlo je određeno vreme, ali bilo mi je važno da se vratim u trenutak kada sam i sama morala da donesem sličnu odluku“, naglasila je Bjelica.

Pošto joj je lična dilema bila veliki problem, Bjelica je u filmu morala pokazati „hrabrost koja mora da postoji kad ste mlad ćovek“, jer „reč borba je vezana za mlade ljude“.

„Kad je naša budućnost neizvesnija nego ikad, i potvrda vašeg rada dolazi sporo i neočekivano, potreba da se ono što se oseća iznutra sprovede, za mene je bio najveći i najvažniji izazov, kada je ovaj projekat u pitanju“, zaključila je Bjelica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.