U trendu

Bjelica: Močvara je ostavila jak utisak na publiku

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je glumica Jana Bjelica koja je govorila o ulozi u seriji „Močvara“, značaju za njenu karijeru filma „Živ čovek“ i nedavno emitovanoj „Porodici“.

„Prošlo je dosta vremena od snimanja prve sezone i emitovanja ‘Močvare’… U međuvremenu se dosta stvari izdešavalo kako u našim privatnim životima tako i u životima naših likova. Što se tiče prve sezone jako sam zadovoljna, mislim da je ostavila jak utisak na publiku“, rekla je Bjelica.

Njen lik inspektorke Milke će se u mnogome razlikovati u drugoj sezoni, pošto doživljava „drastičnu transformaciju“, a radnja se seli u Sentu, i pojavljuje se „veliki broj novih likova, nova je priča, novi zločini“.

„Od kolega imam veliku podršku i zaista osećam slobodu da ih pitam za savet i mišljenje, neke svoje nesigurnosti da podelim sa njima, s obzirom da sam dosta mlađa i neiskusnija. Kroz prvu sezonu i sada u radu na drugoj sezoni mislim da smo svi postali prijatelji i zbog toga je rad na ovoj seriji dragocen, i za mene predivan“, naglasila je Bjelica.

Film „Živ čovek“ sniman je pre „Močvare“ i to je bila prva saradnja Bjelice sa rediteljem Olegom Novkovićem i scenaristkinjom Milenom Marković, gde je naučila kako se snima film i gde se „zaljubila u ceo proces stvaranja filma“.

Nakon nedavnog emitovanja „Porodice“, o izručivanju Slobodana Miloševića Haškom tribunalu, Bjelica kaže da je to serija koja „osuđuje, opominje, upozorava na neke događaje iz prošlosti, koji nam mogu pomoći kao uzor da naša sadašnjost i budućnost budu mnogo bolja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.